46.lv
Sestdiena, 2024. g. 27. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle/ Мартин, Остап
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Latgalē konstatē līdz šim lielāko kontrabandas cigarešu kravu; aiztur arī muitniekus (foto)

Фото: VID
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvalde, realizējot operatīvo informāciju, 2015.gada 2.jūnijā Ludzā aizturējusi sešas personas par 32 760 800 kontrabandas cigarešu nelikumīgu ievešanu no Krievijas.
Kā ziņo VID, par minēto noziedzīgo nodarījumu uzsākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 190.panta trešo daļu, aizturēti trīs muitas darbinieki, viens robežsardzes darbinieks un divi šoferi. Šis ir lielākais vienā reizē aizturēto cigarešu daudzums VID Muitas policijas pastāvēšanas laikā, valstij novērstais kaitējums – gandrīz pieci miljoni eiro.
 
Veicot operatīvās informācijas pārbaudi, 2015.gada 2.jūnijā VID Muitas policijas pārvaldes amatpersonas uz Terehovas-Ludzas ceļa apturēja divas automašīnas-kravas vilcējus. Tajās bez jebkādas piesegkravas tika konstatētas 18 578 800 cigaretes "Премьер", 2 869 800 cigaretes "NZ Gold" un 1 910 000 cigaretes "Фэст" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes preču markām, kā arī 2 968 200 cigaretes "Bayron White", 5 796 000 cigaretes "Bayron" un 638 000 cigaretes "Kiss" ar Krievijas Federācijas akcīzes preču markām. 
 
Minētās automašīnas šajā pašā datumā bija iebraukušas no Krievijas Latvijā caur Terehovas muitas kontroles punktu it kā tukšas, bez kravas. Automašīnu vadītāji VID Muitas policijas amatpersonām uzrādīja tranzīta kravas pavaddokumentus, taču, pārbaudot datus, tika konstatēts, ka deklarācijas ar šādiem numuriem, datumu un kravu nav formētas un pavaddokumenti ir viltoti. 
 
2015.gada 2.jūnijā VID Muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 190.panta trešo daļu par kontrabandas ceļā ievesto muitošanai pakļauto preču – 32 760 800 cigarešu pārvietošanu Latvijas Republikas muitas teritorijā no Krievijas Federācijas caur muitas kontroles punktu "Terehova" divās kravas mašīnu puspiekabēs. 
 
Šis ir lielākais aizturēto kontrabandas cigarešu daudzums, kas konstatēts vienā reizē, VID Muitas policijas pastāvēšanas laikā. Novērstais kaitējums valstij naudas izteiksmē ir aptuveni 4,9 miljoni eiro.
 
Kopā tika aizturētas sešas personas - no tām trīs muitas amatpersonas un viena robežsardzes amatpersona. Visas personas tika atzītas par aizdomās turētām un tām tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Ņemot vērā, ka muitas un robežsardzes amatpersonas tiek turētas aizdomās par noziedzīgu nodarījumu, kas veikts, pildot amata pienākumus muitas kontroles punktā "Terehova", visām četrām amatpersonām ir piemērots drošības līdzeklis - noteiktas nodarbošanās aizliegums. 
 
Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta. 
 
Foto

 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"