46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Par slepkavību aizturētajam policista dēlam neadekvāta uzvedība

Фото: Scanpix
Pagājušās nedēļas nogalē notikusī jaunietes slepkavība Rēzeknē ir īpaši šokējoša, jo, kā izrādās, viens no iespējamiem varmākām ir nepilngadīgais, kura tēvs strādāja policijā. Viņa darbabiedri ne reizi vien notušējuši un noklusējuši kolēģa atvases konfliktus ar likumu. Arī pērn skolotāja  piekaušana beidzās vien ar nosacītu sodu, vēsta "Neatkarīgā".

Cietušā skolotāja meita , kas strādā vienā skolā ar tēvu, raksturo Edgaru kā agresīvu un sarežģītu audzēkni, kādu otru savā 23 gadu ilgajā pedagoģes darba mūžā neesot satikusi. Prātā nenācis, ka jelkāds skolnieks spētu ko tādu izdarīt – piekaut vecāku cilvēku!
 

Pats skolotājss atceras, ka tas bijis aprīlī, kad kāds 12. klases skolēns veidojis savu diplomdarbu – gatavojis sētiņu puķudobei, bet skolotājs palīdzējis viņam ar padomu. Edgars arī turpat grozījies apkārt, solīdamies izbradāt dobi un citādi kaitinādams pedagogu, kas sākotnēji nelicies ne zinis. Cits zēna draugs situāciju ar mobilo filmējis. Kad puika tomēr grasījies kāpt dobē, skolotājs viņu aiz kapuces pavilcis malā, uz ko Edgars atbildējis ar sitienu un meties bēgt. Vecāko klašu skolēni viņu notvēruši un veduši pie skolotāja, un tad Edgars iesitis skolotājam pa degunu.
 

Vispār jau neprognozējama rīcība nav bijusi brīnums, jo par iekšējās kārtības noteikumu pārkāpumiem šajā mācību gadā vien sakrājusies vesela kaudze pedagogu iesniegumu (tie visi esot saglabāti skolas kancelejā). Cik reižu esot vērsušies vietējā Valsts policijas iecirknī! Taču, tā kā tur administratīvajā nodaļā strādājot zēna pamātes radiniece, visi iesniegumi nonākuši atvilktnē. «Tad mainījām taktiku un turpmāk iesniegumus devām Rēzeknes pašvaldības policijai, kas tēvam par visiem materiālajiem kaitējumiem, ko zēns nodarīja skolai, uzlika sodu,» teic skolotājs. Tad nu, lai izvairītos no pašvaldības policijas, tēvs piedeklarējis zēnu Viļānu mājā, un, tā kā tur ir tikai VP pārstāvis, viss atkal ticis noklusināts. Un noklusināt bijis ko – viena no pēdējām lietām, kura vēl gaidot tiesu: uzņēmējam, pie kura Edgars ar paziņām piestrādājis, bez atļaujas paņēmuši busiņu, ar ko iereibuši vizinājušies un beigās gribējuši pārdot. 
 

Ar zēna tēvu sarunas bijušas veltīgas. Skaidrs bijis, ka viņš ar puiku netiek galā, tāpēc ļauj tam pilnu vaļu, neliedzot pat dzīvot Rēzeknes daudzdzīvokļu nama dzīvoklī vienam pašam. Kas tādā miteklī var notikt, katrs pats varot iztēloties! Kāda no kaimiņienēm aizrādījusi par nekārtībām un trokšņošanu, bet panākusi vien to, ka nogrūsta pa kāpnēm. Turklāt zēns, ko pats arī neesot noliedzis, ik pa laikam «ko lietojis». Reizēm tāds arī ieradies skolā – «piesarcis, glāžainām acīm, sašaurinātām zīlītēm un neadekvātu uzvedību». Izsauktā policija, kas šādās reizēs aizvedusi zēnu uz laboratoriskajiem izmeklējumiem, vienmēr skolai atbildējusi, ka «skolnieks nebija neko lietojis».
 

Savā ziņā jau pie vainas esot arī situācija ģimenē, kas bijusi gana sarežģīta: zēna māte dīvainos apstākļos tikusi nogalināta, spriež meita. Tēvs, iespējams, juzdamies vainīgs, ka bērnam bijis jāpiedzīvo kas tik briesmīgs, nespējis iegrožot savu arvien pieaugošas agresijas pārņemto atvasi. Viņš centies puiku uzpirkt un nomierināt ar mantām. Kad Edgars aiznesis uz lombardu vienu mobilo tālruni, nākamajā dienā nopircis citu, stāsta meita, piebilstot, ka puika jutis, ka ņēmis virsroku, un vienmēr plātījies, ka viņam neviens nekad neko nevarēs izdarīt, – lūk, viņa tēvs esot policists, un viņam iekšlietu sistēmā netrūkstot ietekmīgu paziņu. Skolotāja gadījums bijis pirmais, kas nonācis līdz tiesai, un nelīdzējusi tēva ierastā taktika nokārtot visu mierīgā ceļā. Tomēr tiesas spriedums bijis ļoti maigs: nosacīts sods ar gadu ilgu pārbaudes laiku. Skolotājs vēlējies vērst Iekšlietu ministrijas uzmanību uz policista neētisko rīcību, taču saņēmis atbildi vien ar formālu atrakstīšanos.
 

Kā ziņo laikraksts, neprognozējama rīcība no nepilngadīgā jaunieša puses nav bijusi brīnums. Par iekšējās kārtības noteikumu pārkāpumiem šajā mācību gadā esot sakrājusies kaudze pedagogu iesniegumu.
 

Skolā skaidro, ka iesniegumi valsts policijā esot nogūluši atvilktnē, jo administratīvajā nodaļā strādājot jaunieša pamātes radiniece, vēsta "Neatkarīgā".
 

Tādēļ skolotāji mainījuši taktiku un vērsušies Pašvaldības policijā, kas jaunieša tēvam par visiem kaitējumiem uzlika sodu. Taču tad jaunietis piedeklarēts Viļānos, kur ir tikai Valsts policija un atkal sodīt jaunieti par pārkāpumiem kļuvis neiespējami, jo tēvs visus pārkāpumus centies noklusināt, vēsta laikraksts.Kā piemērs tiek minēts gadījums, kad jaunieši, kas piestrādāja pie kāda uzņēmēja, paņēmuši uzņēmēja busiņu, iereibuši vizinājušies un pēc tam mēģinājuši pārdot.
 

Ar jaunieša tēvu sarunas bijušas veltīgas un esot bijis skaidrs, ka viņš ar dēlu netiek galā, vēsta "Neatkarīgā".
 

Kā ziņots, tiesa nolēmusi apcietināt visus trīs jauniešus, kuri tika aizturēti saistībā ar jaunas sievietes slepkavību Rēzeknē, aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.
 

Viņš paskaidroja, ka apcietinājums minētajiem jauniešiem piemērots kā drošības līdzeklis.
 

Kā ziņots, piektdien pēcpusdienā Rēzeknes policijas iecirknī tika saņemts iesniegums par kādas 1993.gadā dzimušas jaunietes pazušanu, kura iepriekšējā dienā Rēzeknē izbraukusi no savas darbavietas ar automašīnu "Audi", bet mājās nav atgriezusies. Policisti nekavējoties izsludināja jauno sievieti meklēšanā un skaidroja viņas atrašanās vietu. Bija zināms, ka pazušanas dienā sieviete plānojusi tikties ar kādu paziņu.
 

Pāris stundu laikā kriminālpolicijas darbinieki aizturēja trīs jauniešus aizdomās par saistību ar meklējamās personas pazušanu un ieguva informāciju, ka aizturētie iepriekš rūpīgi izplānojuši jaunās sievietes slepkavību. Izmeklētāji arī noskaidroja vietu, kur noslēptas mirstīgās atliekas.


lat.46.lv
 


Комментарии (0-6/6)
K 14.01.2015 18:15
Viss tika noklusēts tāpēc ka turpat policijā strādā arī slepkavas pusmāsa, ja vajaga nosaukšu.
zzz 14.01.2015 21:48
kuraa skolaa maaciijaas shitas negeelis?
onte 14.01.2015 23:03
Kur gan citur ir tik laba skola, ja ne Makašānos. Rancāns gan pa djelu dabūja, bet par šiem gājienem šis izdzimtenis ir dzīvs jāsadedzina
o 15.01.2015 19:23
ak makasaanos....
ANY 17.01.2015 05:57
KAPEEC NEKUR NEVAR REDZZEET SLEPKAVU VAARDUS UN UZVARDUS, KAPEEC VINUS SLEEPJ? VISIEM JAAZIN VARDAA UN UZVARDAA TIE MAITAS.
style 18.01.2015 22:54
vinu vardi Kaspars Verze,Edgars Bucinieks un teso nezinu!
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"