46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Nolēmums bijušā Rēzeknes policijas priekšnieka lietā būs 29.decembrī

Фото: Publicitātes foto
Nolēmums sevi sašāvušā bijušā Rēzeknes policijas priekšnieka Igora Trofimova lietā par ieroču nēsāšanas aizliegumu būs pieejams 29.decembrī, aģentūra LETA noskaidroja Latgales apgabaltiesā.Latgales apgabaltiesa šo lietu izskata apelācijas kārtībā rakstveida procesā, vēsta ziņu aģentūra LETA.
Trofimovs pārsūdzējis Daugavpils tiesas spriedumu, ar kuru tā atstājusi spēkā policijas administratīvo lēmumu, ar kuru bijušajam Rēzeknes policijas priekšniekam ir atņemta ieroču glabāšanas un nēsāšanas atļauja.
 
Lēmumu par ieroču glabāšanas un nēsāšanas atļaujas atņemšanu Trofimovam policija pieņēmusi saistībā ar pieļauto ieroču glabāšanas un nēsāšanas noteikumu pārkāpumu, kas arī kļuva par vienu no negadījuma priekšnosacījumiem.
 
No dienesta pienākumu pildīšanas Trofimovs tika atstādināts janvāra beigās saistībā ar sākto kriminālprocesu.
 
Kā aģentūru LETA iepriekš informēja policijā, minētais kriminālprocess ir izbeigts noziedzīga nodarījuma sastāva neesamības dēļ.
 
16.janvārī, neuzmanīgi apejoties ar ieroci, Trofimovs guva smagu ievainojumu vēderā.
 
Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, negadījums noticis, jo ierocis, kas nav bijis aprīkots ar drošinātāju, izšāvis brīdī, kad iecirkņa priekšnieks paklupis.
 
Negadījums notika brīdī, kad policists, atgriežoties dzīvoklī, paklupa un trieciena rezultātā kabatā esošais ierocis izšāva. Iecirkņa priekšnieks guva šautu brūci vēderā.
 
Analīzes uzrādījušas, ka negadījuma brīdī cietušais bijis smagā alkohola reibumā - viņa asinīs konstatētas 2,35, bet urīnā - 3,12 promiles alkohola.
 
Uzreiz pēc negadījuma policists nogādāts ārstniecības iestādē, kur viņam veikta operācija, kurā piedalījās divi ķirurgi un kas ilga divas stundas.
 
Pateicoties profesionālai mediķu rīcībai un veiksmīgai notikumu attīstībai, 28.janvārī smagu ievainojumu vēderā guvušā policijas darbinieka stāvoklis bija tiktāl uzlabojies, ka viņš tika izrakstīts no stacionāra.
 
Noskaidrots, ka trauma gūta no Trofimova personīgā ieroča - TT sistēmas pistoles. Valsts policija gan neizmanto TT sistēmas ieročus, un šajā gadījumā tas bijis policista personīgais ierocis. 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"