46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Iegūst pierādījumus par balsu pirkšanu Latgalē

Фото: LETA
Drošības policija ieguvusi pierādījumus tam, ka Rēzeknes novada Sakstagala pagastā 12. Saeimas vēlēšanās tika uzpirkti vēlētāji, informē Drošības policija. Aizdomās turamais mēģinājis draudēt lieciniekiem, un tagad atrodas apcietinājumā.
Drošības policija nodevusi kriminālvajāšanas uzsākšanai kriminālprocesu, kas tika uzsākts “par apzinātu kavēšanu personai brīvi realizēt tiesības vēlēt deputātus”. Lieta nodota Latgales tiesu apgabala prokuratūrai 9. decembrī. Kriminālprocess tika uzsākts 2014. gada 4. oktobrī.

Kriminālprocesa ietvaros tika iegūti pierādījumi, ka “Latvijas Republikas pilsonis ir ietekmējis citu personu tiesības brīvi vēlēt deputātus, lietojot vēlētāju uzpirkšanu Rēzeknes novada Sakstagala pagastā”.
 
Šādi secinājumi iegūti, pamatojoties uz pirmstiesas izmeklēšanas gaitā iegūtajām liecībām, kā arī citu izmeklēšanas darbību rezultātā.
Šobrīd aizdomās turamais Latvijas Republikas pilsonis atrodas apcietinājumā, jo izmeklēšanas gaitā tika iegūta informācija, ka viņš izsaka draudus un fiziski ietekmē lieciniekus.
 
Drošības policijas lietvedībā šobrīd ir vēl seši kriminālprocesi, kas tika uzsākti pēc 12. Saeimas vēlēšanām. Izmeklēšana vēl turpinās.
 lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"