46.lv
Sestdiena, 2024. g. 27. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle/ Мартин, Остап
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Eiropas jaunieši dalās kultūras pieredzē ar rēzekniešiem

Фото: rezekne.lv
Piektdien, 19.augustā Rēzeknes pensionāru sociālo pakalpojumu centrā viesojās jaunieši no 5 Eiropas valstīm (Francijas, Spānijas, Itālijas Portugāles un Ungārijas) Eiropas Asociācijas „World-Our Home” projekta „Starpkultūru saskarsme, daudzveidība un tolerance Latgalē” ietvaros, informē EA „World-Our Home” projektu koordinatore Dace Deksne.
Projekta mērķis bija veicināt vietējās sabiedrības izpratni par kultūru daudzveidību un veicināt iecietību un savstarpējo sapratni, kā arī attīstīt starpkultūru dialogu un sadarbību starp ārzemju jauniešiem un Latgales iedzīvotājiem.

Projekta ietvaros tika organizētas divas aktivitātes: paaudžu un kultūru aktivitāte Rēzeknes pensionāru sociālo pakalpojumu centrā, kurā tika aicināti Rēzeknes pansionāta seniori, jaunieši invalīdi un ārzemju jaunieši, lai kopīgi pavadītu laiku daloties savā kultūras pieredzē, kā arī starpkultūru sporta spēles Rēzeknes novada Sakstagala pagastā, kurās piedalījās jaunieši no Portugāles, Francijas, Spānijas, Itālijas, Ungārijas, kā arī vietējie Sakstagala pagasta iedzīvotāji.

Pasākuma laikā Rēzeknes pensionāru sociālo pakalpojumu centrā ārzemju jaunieši no dažādām valstīm prezentēja senioriem savas valstis, savas valsts kultūru un tradīcijas. Rezultātā tika veicināts starppaaudžu starptautiskais dialogs. Pasākuma laikā tika prezentēti arī valstu ēdieni un dzērieni un neformālā gaisotnē seniori un ārzemju jaunieši varēja komunicēt savā starpā.
 
Pasākums tika īstenots ar LR Kultūras ministrijas un biedrības „Dienvidlatgales NVO atbalsta centra” atbalstu.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"