46.lv
Piektdiena, 2024. g. 26. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris/ Дмитрий, Артем
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

“Zeimuļs” saņem balvu nominācijā “Ilgtspējīgākā ēka”

Фото: rezekne.lv
Ceturtdien, 22. septembrī Mazmežotnes muižā svinīgā ceremonijā tika paziņoti konkursa "Ilgtspējīgākā ēka un projekts 2016" uzvarētāji. Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs “Zeimuļs” ieguva 3. vietu nominācijā “Ilgtspējīgākā ēka”, informē pašvaldības portāls.
Pirmā vieta šajā nominācijā tika piešķirta rekonstruētajai Lūznavas muižai.
 
Latvija pagaidām ir vienīgā starp Baltijas valstīm, kur jau ceturto gadu pēc kārtas tiek organizēts konkurss par ilgtspējīgāko jeb vērtīgāko ēku. Līdzīgi konkursi notiek daudzviet Eiropā, ietekmējot nekustamā īpašuma attīstību.
 
Konkursa „Ilgtspējīgākā ēka un projekts” mērķis ir meklēt un izcelt objektus, kuru vērtība izpaužas ekonomiskos ekspluatācijas izdevumos, pietiekamā gaisa apmaiņas daudzumā un draudzīgumā videi un cilvēkam, ko nosaka kvalitatīvu materiālu izmantojums. Latvijā ir tādas ēkas un to pasūtītāji ir uzņēmēji, sabiedriskais sektors, kā arī privātīpašnieki. Konkursa devīze: ilgtspējīgs=pārdomāts=pamatots.
 
Konkursam trīs nominācijās šogad tika iesniegti 19 pieteikumi.
 
Konkursu organizē žurnāli „Latvijas Būvniecība” un „Latvijas Architektūra”, „Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padome” un biedrība “Building Design and Construction Council”.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"