46.lv
Sestdiena, 2024. g. 27. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle/ Мартин, Остап
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rasma Zaharenko: Ziemassvētku prieku katram

Фото: facebook.com
Klusajā  un mierīgajā  Ziemassvētku gaidīšanas laikā bieži tiek  rīkotas labdarības akcijas, lai atbalstītu dažādas sociālās grupas.  Vienas  no  šādām  iniciatīvām  autore  ir Rasma Zaharenko –  ar  viņas neatlaidīgajiem centieniem 23 Bērnu sociālo pakalpojumu centra iemītniekiem būs gan Ziemassvētku prieks, gan sirsnīgums un kārotās dāvanas.
Sarunā ar pašvaldības avīzes korespondente, Rasma atklāj, ka šī iniciatīva radās vienā no sociālā portāla „Facebook” Rēzeknes grupām un viņa kā cilvēks, kurš jau gadiem nodarbojas ar labdarību, nolēmusi iesaistīties diskusijā, līdz beidzot pati pieteicās noorganizēt labdarības akciju Bērnu sociālo pakalpojumu centra iemītniekiem. Rasma līdzīgas akcijas organizējusi arī iepriekš. Viņa stāsta, ka citus gadus Bērnu centrā notikuši svētku pasākumi un koncerti, bet tik liela apmēra akcija tiek organizēta pirmo reizi. 
 
„Mēs, brīvprātīgo rēzekniešu grupa, plānojam organizēt gan koncertu,  gan dejas, gan spēles un citus pasākumus bērniem, kā arī uzklāsim bagātīgu svētku galdu. Vācam ziedojumus arī Ziemassvētku eglītei, rotājumiem, svētku uguņošanai un citām bērnu centra  vajadzībām. Liels prieks par rēzekniešu atsaucību, īsā laikā pieteicās nepieciešamais skaits Ziemassvētku rūķu, kuri sarūpēs bērnu kārotās dāvanas!” 
 
Rasma arī uzsver, ka Bērnu sociālo pakalpojumu centra vadība ir ļoti atsaucīga, palīdz visu saplānot un organizēt. Viņi arī veica bērnu aptauju par vēlamajām dāvanām. Par visām labdarības akcijām var uzzināt sociālā tīkla „Facebook” grupā „Palīdzēsim Rēzeknē!”, kurā tiek publicētas visas labdarības iniciatīvas Rēzeknes pilsētā. 
 
„Pati ar labdarību nodarbojos jau  sesto gadu, šī gada nogalē plānoju dibināt savu labdarības biedrību „Vēlos palīdzēt”, kas noteikti aktīvi darbosies arī mūsu dzimtajā pilsētā, viens no mērķiem ir izveidot ziedojumu noliktavu trūcīgiem vai krīzes situācijā nonākušiem rēzekniešiem.” 
 
17. decembrī Bērnu centrā tiek plānots organizēt Ziemassvētku darbnīcu. Būs gan tēja, gan cepumi, gan dažādas interesantas un radošas nodarbes, piemēram, ziepju izgatavošana un ar Rēzeknes Mākslas un Dizaina vidusskolas audzēkņiem kopā pašrocīgi veidoti rotājumi. Ikviens rēzeknietis droši var nākt palīgā – gan individuāli, gan visa ģimene. (Iepriekš vēlams pieteikties pie Rasmas, lai būtu zināms aptuvenais cilvēku skaits.) 
 
Savukārt lielais Ziemassvētku pasākums ar dāvanu pasniegšanu paredzēts 28. decembrī. Jautājām arī par to, kāda vēl palīdzība būtu nepieciešama, izrādās, Bērnu centra bērni sapņo par gaisa hokeju. Tas maksā, sākot no 150 eiro. Tāpat centra dienas stacionārā ir bērniņi ar ļoti vāju redzi un autismu – viņiem ļoti noderētu attīstošās spēles, piemēram, „Montessori”. 
 
„Tas viss nav lēti, bet mēs ļoti priecātos, ja kāds Rēzeknes  uzņēmējs atbalstītu šos bērnu sapņus!” 
 
Lai sazinātos ar Rasmu, var rakstīt uz e-pastu rasma.zaharenko@gmail.com vai zvanīt uz tālr. 29388999.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"