46.lv
Sestdiena, 2024. g. 27. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle/ Мартин, Остап
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

RTA pārstāvjiem 5. vieta „Latvijas Robotikas čempionātā 2017”

Фото: rta.lv
6. maijā Rīgas Tehniskajā universitātē, Elektronikas un Telekomunikāciju fakultātē, notika „Latvijas Robotikas čempionāts 2017”, kurā piedalījās arī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) un Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolas (ATV) pārstāvji.
Čempionāts notika septiņās disciplīnās: Linefollower jeb līnijsekotāji (robota uzdevums ir pēc iespējas ātrāk un precīzāk izbraukt doto trasi, kas ir melna līnija uz balta laukuma); Mini Sumo (sevi pozicionē kā mazākie, bet ne vārgākie sumo roboti); Lego Sumo (spēj pārsteigt ar universālo pielietojumu); iRobot Sumo putekļusūcēju roboti (radoši pārveidoti, lai cīnītos ringā); Mega Sumo (nopietnākā un skatītājiem visinteresantākā kategorija, visiem pazīstami ar savu agresīvo cīņas stilu);  Freestyle kategorija (katrs varēja demonstrēt savus robotikas sasniegumus plašākam skatītāju lokam); Folkrace roboti (sacentās šķēršļu trasē, kuru ir spējīgi izbraukt vien izveicīgākie un attapīgākie roboti).
 
Robotikas sacensībās RTA pārstāvēja studiju programmas „Mehatronika” 4. kursa studenti: Elmārs Skabs, Arturs Lipskis, Ritvars Rēvalds, Elvijs Apeinans un Edgars Zaicevs, piedalījās arī ATV skolēni: Ēriks Meteļskis, Maija Kalneja, Jānis Ļubimovs un Vineta Bolmane.
 
Par dalību čempionātā stāsta RTA vieslektors Guntis Koļčs: „Mēs piedalījāmies ar pārveidotiem iRobot Roomba robotiem, kas pildīja sumo robotu funkcijas. Kopumā čempionātā piedalījās ap 25 roboti. Sacensības nebija vieglas, jo robotiem ir tāda nianse, ka pati mazākā kļūda, mazākais puteklītis var jau ietekmēt rezultātu. Tomēr ieguvām 5. vietu. Dalība šajā čempionātā mums deva daudz jaunu ideju, ko varētu realizēt jau citās robotikas sacensībās, kas šī gada decembrī notiks Igaunijā.”
 
G.Koļčs uzsver, ka robotikas sacensības gūst arvien lielāku popularitāti, jo šo pasākumu esot apmeklējis liels skaits cilvēku, kas bija gan kā dalībnieki, gan arī kā skatītāji. Lielākā daļa RTA studentu šāda veida sacensībās piedalījās pirmo reizi, arī ATV skolēniem dalība šajā čempionātā bija jauna pieredze. „Iemaņas nāk ar laiku, pats svarīgākais, lai ir interese darboties šajā jomā,” uzskata G. Koļčs.
 
Latvijas Robotikas čempionātā piedalījās robotu būves entuziasti no visām Baltijas valstīm. Pasākuma mērķis – veicināt bērnu un jauniešu interesi par inženierzinātnēm un robotiku, kas ir viena no visstraujāk augošajām nozarēm pasaulē. Latvijas robotikas entuziasti ir piedalījušies un guvuši uzvaras tādās prestižās robotikas sacensībās kā Robotex Igaunijā, RobotChallenge Austrijā, RoboGames ASV un Internatiol Robot Sumo Tournament Japānā, apliecinot konkurētspēju pasaules līmenī.
 
lat.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"