46.lv
Sestdiena, 2024. g. 27. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle/ Мартин, Остап
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

“Rēzeknes ūdens” uzlabo tehnisko bāzi

Фото: rezekne.lv
Trešdien, 16. augustā, SIA “Rēzeknes Ūdens” demonstrēja jauno hidrodinamisko automašīnu, kas ievērojamu uzlabos uzņēmuma darba efektivitāti, kā arī nostiprinās tā pozīcijas visā reģionā.
Jauno hidrodinamisko automašīnu piegādāja Lietuvas uzņēmums “Hidora”. Tā nepieciešama uzņēmuma saimnieciskās darbības nodrošināšanai - kanalizācijas avāriju seku likvidācijai un ikdienas profilaktiskajam darbam. Transportlīdzeklis ir kompakts, ar labām manevrēšanas spējām un augstspiediena sūkni. Tas pavērs iespējas apkalpot iekšpagalmu tīklus gan daudzdzīvokļu namu, gan privātmāju pagalmos, turklāt ne tikai pilsētā, bet arī Rēzeknes un citos novados. Rēzeknes pilsētā maģistrālo notekūdeņi tīklu tīrīšanas izmaksas ir iekļautas tarifā, taču citas pašvaldības par pakalpojumiem maksā.
 
Jaunā hidrodinamiskā automašīna komplektēta speciāli Rēzeknes uzņēmumam, ievērojot visas nepieciešamās prasības un specifikācijas. Tās šasija izgatavota RENAULT rūpnīcā, bet pārējās detaļas komplektēts Lietuvā un Nīderlandē. Jaunā automašīnas cisternas tuilpums ir 500 litri, kas būtiski ļaus paātrināt notekūdeņu avārijas seku likvidēšanu un profilaktisko skalošanu. Transportlīdzekļa kopējā vērtība ir 169 tūkstoši eiro.
 
“Tiek domāts arī par veco GAZ 53 automašīnu nomaiņu, kas tautā pazīstamas kā “zilās mucas”,” pastāstīja SIA “Rēzeknes ūdens” valdes loceklis Gunārs Spradzenko, “tie ir saimnieciski pārdomāti un plānoti ieguldījumi pēc jauno ūdens tarifu ieviešanas 2016. gadā. Līdz šim uzņēmums strādāja ar pagājušā gadsimta 70. un 80. gados ražotām automašīnām, kuras bieži lūza un kuru ekspluatācija kļuvusi nerentabla.”
 
“Daudzu privātmāju īpašnieki uzdod jautājumu par viņu īpašumā esošo pievadu skalošanu. Skalošana notiek saskaņā ar tīklu robežu aktiem pēc privātmāju īpašnieku pieprasījuma, vienojoties par laiku un samaksu,” piebilda G. Spradzenko.
 
Savukārt Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, apskatot jauno tehniku, konstatēja, ka visas iekārtas ir modernas un ievērojami atvieglos uzņēmuma darbu.
 
SIA “Rēzeknes ūdens” pamatdarbība ir ne tikai dzeramā ūdens nodrošināšana, bet arī notekūdeņu savākšana, transportēšana un attīrīšana.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"