46.lv
Sestdiena, 2024. g. 27. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle/ Мартин, Остап
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

«Exigen Services Latvia» piešķir RTA studentam 1500 EUR stipendiju

Фото: rta.lv
Uzņēmuma «Exigen Services Latvia» un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Attīstības fonda ikgadējā stipendiju konkursā izvēlēti seši izcilākie informācijas tehnoloģiju (IT) studenti no sešām Latvijas augstskolām, kuri 2017./2018. studiju gadā saņems stipendijas gan teicamo sekmju dēļ, gan arī tādēļ, ka ir pierādījuši motivāciju studēt IT. Stipendiju kopējā summa – 9000 EUR, bet katrs students no 2017. gada septembra līdz 2018. gada jūnijam saņems jeb 150 EUR mēnesī. 
Stipendiāti ir Anastasija Ņikiforova no Latvijas Universitātes (LU), Endijs Titomers no Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU), Aleksejs Sergejevs no Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA), Elizabete Liene Šterna no RTU, Eduards Arefjevs no Transporta un sakaru institūta (TSI) un Liene Strunke no Vidzemes Augstskolas (VA). Uzvarētāji izvēlēti no 39 pretendentiem. Aktīvākie pieteikumu iesniedzēji šogad bija TSI, RTU un LU studenti. 
 
Vairāki stipendiju ieguvēji papildu studijām atrod laiku jaunu IT produktu izstrādei. RTA 4. kursa students Aleksejs Sergejevs darbojas datorspēļu izstrādes projektos un RTA mācībspēki viņu raksturo kā atbildīgu, centīgu un radošu. 
 
«IT joma ir strauji augoša un dinamiska. Lai kļūtu par izcilu IT speciālistu, nemitīgi jāizaicina savas zināšanas, paplašinot intelektuālo un profesionālo kompetenci ne tikai studiju laikā, bet visu dzīvi. Tāpēc līdzās labām sekmēm vienlīdz svarīga ir arī studentu mērķtiecība, motivācija un pašatdeve – īpašības, kas palīdz koncentrēties mērķiem un panākt pozitīvu rezultātu. Atbalsts jaunajiem speciālistiem ir ļoti nozīmīgs, un mēs esam gandarīti par iespēju ik gadu ieguldīt jaunajos IT talantos, tā motivējot viņus izkopt savu potenciālu un uzsākt profesionālo karjeru,» saka «Exigen Services Latvia» valdes priekšsēdētāja vietnieks Uldis Smilts. 

Pieteikties stipendiju konkursam tika aicināti RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes, LU Datorikas fakultātes, LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes, TSI Datorzinātņu un telekomunikāciju fakultātes, RTA Inženieru fakultātes un VA Inženierzinātņu fakultātes IT studiju programmu bakalaura līmeņa 2.-4. kursa un maģistrantūras studenti. 
 
«Exigen Services Latvia» ir viens no Baltijas vadošajiem IT ārpakalpojumu sniedzējiem, kas izstrādā programmatūru risinājumus un uztur IT sistēmas klientiem Latvijā un pasaulē. Tā mātes uzņēmums ir Amerikas IT konsultāciju un pakalpojumu uzņēmums «Return on Intelligence», un globāla mēroga projektos Latvijas uzņēmums sadarbojas ar citiem starptautiskā uzņēmuma izstrādes centriem Ziemeļeiropā, Austrumeiropā un ASV. Latvijas uzņēmums dibināts 1995. gadā, pašlaik tā komandā strādā vairāk nekā 200 kvalificētu IT speciālistu, kuri apkalpo klientus no valsts sektora, finanšu, telekomunikāciju un citām nozarēm. «Exigen Services Latvia» aktīvi atbalsta IT izglītības un zinātnes attīstību Latvijā, turklāt ir vienīgais IT risinājumu izstrādes uzņēmums, kurš saņēmis Ilgtspējas indeksa sudraba kategorijas novērtējumu jau piecus gadus pēc kārtas. Šogad uzņēmums ieguva 6. vietu Latvijas mīlētāko darba devēju zīmolu Top 2017.

RTU Attīstības fonds ir organizācija, kas visa gada garumā, sadarbojoties ar atbalstītājiem, piedāvā izcilības, pētniecības un praktisko iemaņu veicināšanas stipendijas visu Latvijas augstskolu studentiem, profesionālo tehnisko skolu un vispārējo vidējo izglītības iestāžu audzēkņiem. Aktuālā informācija par stipendiju konkursiem atrodama RTU Attīstības fonda mājaslapā.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"