46.lv
Piektdiena, 2024. g. 26. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris/ Дмитрий, Артем
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

RTA un Tambovas Valsts tehniskā universitāte paraksta sadarbības līgumu

Фото: rta.lv
Oktobrī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) pārstāvji apmeklēja Tambovas Valsts tehnisko universitāti (Krievija), kur parakstīja vienošanos par sadarbību.
Sadarbības perspektīvas pie sarunu galda apsprieda Tambovas Valsts tehniskās universitātes (TVTU) rektors Mihails Krasņanskis un RTA rektors Edmunds Teirumnieks. Pasākumā piedalījās arī RTA Inženieru fakultātes dekāne Ērika Teirumnieka, TVTU prorektore Natālija Molotkova, rektora vietniece starptautiskās sadarbības jautājumos Jeļena Miščenko, kā arī rektora vietnieks zinātņu un inovāciju jautājumos Dmitrijs Muromcevs.
 
Konstruktīvā saruna noslēdzās ar sadarbības līguma parakstīšanu, vienojoties par abu pušu studentu un akadēmiskā personāla akadēmiskās un zinātniski-pētnieciskās darbības veicināšanu, kā arī kultūras apmaiņas iespēju sniegšanu.
 
Sadarbības ietvaros tiek paredzēta izglītības procesam un zinātniski-pētnieciskajai darbībai nepieciešamās informācijas apmaiņa; kopēja apspriežu, semināru un konferenču rīkošana; kopēju akadēmisko, zinātniski-pētniecisko un citu projektu īstenošana, zinātnisko, zinātniski-metodisko darbu (raksti un prezentācijas) un kopējo projektu publicēšana RTA un TVTU zinātnisko rakstu krājumos un žurnālos, kā arī atbalsts studentu un personāla akadēmiskajai mobilitātei.
 
„Starptautisko sakaru stiprināšana izglītības un zinātnes jomā ir svarīgs mūsu universitātes efektīvas attīstības aspekts. Mēs pie tā pastāvīgi strādājam, un šodien parakstītā vienošanās ir vēl viens solis TVTU integrācijā starptautiskajā izglītības sabiedrībā,” norādīja TVTU rektors M.Krasņanskis.
 
Tikšanās noslēgumā RTA pārstāvji apmeklēja TVTU zinātniskās laboratorijas un kolektīvās lietošanas centrus „Digitālā mašīnbūve”, „Radioelektronika un sakari” un „Multifunkcionālo nanomateriālu ieguve un izmantošana”.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"