46.lv
Piektdiena, 2024. g. 26. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris/ Дмитрий, Артем
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Aicina jauniešus pieteikties diskusijai par bēgļu jautājumu Latvijā un pasaulē

Фото: pasākuma afiša
Sabiedrības Integrācijas fonds (SIF) aicina Rēzeknes jauniešus pieteikties dalībai pasākumā “Migrācija Latvijā un pasaulē”, kas norisināsies 13. decembrī plkst. 10.00 Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs”. Pasākumu vadīs mūziķis un TV personība Goran Gora, kas aicinās jauniešus iesaistīties diskusijās un debatēs par migrācijas un Eiropas bēgļu krīzes tēmu. Notikums ir daļa no SIF informatīvās kampaņas “Atvērtība ir vērtība”, kas tiek īstenota ar mērķi vairot toleranci par diskriminācijai pakļautajām sabiedrības grupām, to skaitā bēgļiem.
“Ir ļoti būtiski diskusijās par aktuāliem un problemātiskiem jautājumiem iesaistīt jaunus cilvēkus, jo tieši jaunieši ir tā sabiedrības grupa, kurai ir reālas iespējas panākt pārmaiņas un ietekmēt sabiedrības domu nākotnē. Ceram, ka šie diskusiju pasākumi reģionos pilnveidos jauniešu izpratni par bēgļu situāciju pasaulē un Latvijā, un viņi tālāk šo informāciju nodos gan saviem laikabiedriem, gan vecākajai paaudzei, kurai nereti ir grūtāk pieņemt jaunus uzskatus un vērtības,” stāsta SIF vadītāja Aija Bauere.
 
Lai pieteiktos pasākumam, nepieciešams izveidot vismaz 3 cilvēku komandu, kas būtu gatavi diskutēt un debatēt par tēmu “Migrācija Latvijā un pasaulē”, un pieteikt šo komandu, sūtot e-pastu uz adresi atvertiba@dazadiba.lv. Pieteikties tiek aicināti jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem. Papildus diskusiju un debašu aktivitātēm būs iespējams “Providus” pētnieka migrācijas un integrācijas jomā Rasmusa Filips Geka vadībā noskaidrot saistošu informāciju par bēgļu krīzi Latvijā un aktivitātēm, kā Latvijas sabiedrība var palīdzēt šai sabiedrības grupai iekļauties.
 
Pasākums notiek SIF organizētā projekta “Atvērtība ir vērtība” ietvaros sadarbībā ar Latvijas debašu asociāciju “QUO tu domā?” un domnīcu “Providus”. Plašāku informāciju par pasākumu iespējams iegūt sociālā tīkla Facebook lapā: https://www.facebook.com/events/918999234971952/
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"