46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Mūžībā devies Frīdis Zenčenko

Agrā 18. februāra rītā no mums aizgāja Frīdis Zenčenko - Rēzeknes novada domes deputāts, īsts Latgales saimnieks, rūpīgs tēvs un vectēvs, gādīgs vīrs, uzmanīgs kaimiņš un draugs.
Viņš ir dzimis 1965. gada 16. janvārī, Ilzeskalna pagastā, bet visu savu mūžu ir nodzīvojis Sondoros, Vērēmu pagastā, kur viņš piedzīvoja savas dzīves svarīgākos notikumus.

Beidzot Rogovkas pamatskolu, viņš visu savu mūžu un spēku ir veltījis Rēzeknes novadam un savai zemei.

Ģimenē viņš bija vecākais dēls, tāpēc visas svarīgākās lietas vajadzēja kārtot tieši viņam. Šīs apstāklis izaudzēja viņā augstu atbildības sajūtu un spēju uzņemties atbildību uz sevis. Viņš bija vīrietis ar zelta rokām un gudru galvu, nebija lietas, ko viņš neprastu izdarīt. Visu savu traktortehniku Frīdis remontējis pats, jo vislielāko prieku viņam deva roku darbs. Ar tehniku viņš runājis uz “tu”, un šis darbs viņam padevās labi.

Savu brīvo laiku Frīdis nevarēja iedomāties bez medībām un meža. Tā bija ne tikai iespēja dabūt trofeju, bet arī tas bija savienošanās mirklis ar dabu. Tik ļoti viņš mīlēja savu zemi. Kolēģi, mednieki, ļoti cienīja ieroču brāli un zināja, ka uz Frīdi vienmēr var paļauties gan medībās, gan jebkurā dzīves situācijā.
Katru pavasari un rudeni pie Frīda mājas pulcējās daudz cilvēku. Vienam bija nepieciešama traktora palīdzība, otram labs padoms. Frīdis nevienu nav noraidījis, bija izpalīdzīgs un laipns kaimiņš.

Frīda dzimtu un uzvārdu turpinās dēls un divi mazdēli, kuri ar lepnumu turpinās viņa uzsākto, labi atceroties gudros padomus.

Mēs vairs nekad neredzēsim Frīda Zenčenko smaidu un nedzirdēsim viņa balsi, bet viņš mūžīgi paliks mūsu atmiņās ar saviem labajiem darbiem.
 
www.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"