46.lv
Piektdiena, 2024. g. 26. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris/ Дмитрий, Артем
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes pilsētas pašvaldība saņem energopārvaldības sistēmas sertifikātu

Фото: rezekne.lv
Otrdien, 19. februārī kvalitātes vadības sertifikācijas uzņēmuma “Bureau Veritas Latvia” vadošā auditore Sandra Jaunzema Rēzeknes pilsētas domei pasniedza energopārvaldības sistēmas sertifikātu LVS EN ISO 50001:2012.
Sertifikācijas auditors īpaši uzteica kvalitatīvi izstrādāto dokumentāciju, kura iekļauj dažādus rīkus, vadlīnijas un procedūras, kas ļauj pilsētas pašvaldībai optimizēt enerģijas resursu izmantošanu, plānojot un ieviešot energotaupības pasākumus. Energopārvaldības sistēmas izstrādē tika piesaistīti tehnisko ekspertu SIA “TUV Nord Baltik” energoauditoru komanda ar plašu pieredzi energoefektivitātes jautājumos.

Sertifikāts pierāda, ka Rēzeknes pilsētas pašvaldība ir orientēta uz energoresursu taupību un energoefektivitātes veicināšanu. Tā ir sistemātiska enerģijas patēriņa pārzināšana ar mērķi to samazināt, kā rezultātā tiek meklēti tehniski un ekonomiski efektīvākie risinājumi pašvaldības īpašumā esošo objektu apsaimniekošanā, uzlabojot energoefektivitātes līmeni un ilgtermiņā samazinot finanšu izdevumus, kā arī emisijas.

Jau agrāk Rēzeknes pilsētas dome ir pievērsusi uzmanību enerģijas racionālai izmantošanai, izvirzot energoefektivitātes pasākumus, kā vienu no uzdevumiem ilgtspējīgas vides attīstībai pilsētā. Pēdējo gadu laikā veikta vairāku ēku renovācija, kas sniegusi būtisku ieguldījumu enerģijas patēriņa samazināšanai. Energopārvaldības sistēmas ieviešana atvieglo paredzamās patērētās elektroenerģijas un siltumenerģijas ietaupījuma plānošanu Rēzeknes pilsētas pašvaldības ēkās, ielu apgaismojuma nodrošināšanai un transporta līdzekļiem.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"