46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Paplašināts dzīvokļa pabalsta saņēmēju loks

Фото: rezekne.lv
Rēzeknes pilsētas domes pārvalde “Sociālais dienests” informē Rēzeknes pilsētas iedzīvotājus, ka ir veikti grozījumi Rēzeknes pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr. 70 “Par sociālo palīdzību Rēzeknes pilsētas pašvaldībā”. Grozījumos tiek paplašināts dzīvokļa pabalsta apsaimniekošanas izdevumu segšanai un dzīvokļa pabalsta ūdens un kanalizācijas izdevumu segšanai saņēmēju loks.
Ja līdz šim dzīvokļa pabalstu apsaimniekošanas izdevumu segšanai un dzīvokļa pabalstu ūdens un kanalizācijas izdevumu segšanai tiesības saņemt bija tikai maznodrošinātām darbspējīgām personām vai ģimenēm, kuru sastāvā ir darbspējīgas personas, tad ar jaunā regulējuma spēkā stāšanos, šos pabalstus būs tiesības saņemt arī maznodrošinātām personām, kuras nav darbspējīgas un maznodrošinātām ģimenēm, kuru sastāvā nav darbspējīgo personu, kuru ienākumu līmenis ir līdz 240 eiro. Tas nozīmē, ka atsevišķi dzīvojošie pensionāri, vai atsevišķi dzīvojošās personas, kurām ir noteikta invaliditāte, vai ģimenes, kuras sastāv no pensionāriem, vai personām ar invaliditāti, kuriem ir piešķirts maznodrošinātās personas (ģimenes) statuss, arī varēs saņemt dzīvokļa pabalstu apsaimniekošanas izdevumu segšanai un dzīvokļa pabalstu ūdens un kanalizācijas izdevumu segšanai, ja ienākumi nepārsniedz 240 eiro mēnesī uz vienu personu.

Respektīvi, sākot ar šā gada 21. februāri visas maznodrošinātās ģimenes (personas), kuru vidējie ienākumi mēnesī uz vienu personu nepārsniedz 240 eiro, reizi kalendārajā gadā varēs saņemt dzīvokļa pabalstu apsaimniekošanas izdevumu segšanai 70 eiro apmērā, un dzīvokļa pabalstu ūdens un kanalizācijas izdevumu segšanai – 20 eiro apmērā.

Izmaiņas skar arī ēdināšanas pabalstu maznodrošinātām ģimenēm, kuru bērni apmeklē pirmsskolas izglītības iestādes. Iepriekš tiesības saņemt minēto pabalstu bija 9 mēnešus gadā, bet turpmāk būs tiesības to saņemt 11 mēnešus gadā.

Atgādinām, ka dzīvokļa pabalstu ir tiesības saņemt maznodrošinātām vai trūcīgām ģimenēm (personām). Maznodrošinātas vai trūcīgas ģimenes (personas) statusu piešķir, izvērtējot klienta (ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas) ienākumus un materiālo stāvokli, aizpildot iztikas līdzekļu deklarāciju. Vēršam uzmanību, ka klientiem, atbilstoši normatīvajos aktos atrunātajām prasībām, ir jāsniedz patiesas ziņas par sevi, savu faktisko sociālo un materiālo situāciju.

Vienlaikus atgādinām, ja klients dzīvo trešajai personai piederošā īpašumā, ir jāuzrāda likumiskais vai līgumiskais pamats, uz kā pamata klients dzīvo adresē, uz kuru pieprasa dzīvokļa pabalstu.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"