46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknē kādas daudzdzīvokļu mājas siltināšana jau gadu puspabeigtā stāvoklī

Фото: lsm.lv
Rēzeknē daudzdzīvokļu mājas Zemnieku ielā 48 siltināšanas darbiem ņēma kredītu, lai veiktu vienkāršotu ēkas fasādes atjaunošanu, un līgums ar vietējo būvfirmu “OMega J” tika noslēgts 2017. gadā. Pašlaik darbi aptuveni gadu ir pārtraukti. “Rēzeknes namsaimniekam” ir neskaidrības ar būvfirmu par darbu summas paaugstināšanu. Tāpat saistībā ar šo ēku ir ierosināta arī krimināllieta pret “Rēzeknes namsaimnieka” darbinieku par kukuļa pieprasīšanu un saņemšanu.
Pie ēkas fasādes Zemnieku ielā 48 vietām redzams, vējā karājoties, nošļucis siltināmais materiāls. Situācija ir nepatīkama, atzīst pie mājas sastaptais iedzīvotājs.

“Faktiski ir tikai nosiltināts tas gals un šeit viena līnija, materiālu kripata šeit stāv, nav pareizi novietoti, deformēsies un diez vai būs lietojami. Tas, kas ir izdarīts, ir sabojāts, tas būs jārauj nost, lai samirkušo vati sakārtotu; bēdīgi,” atzīst mājas iedzīvotājs.

Iedzīvotājiem pie apsaimniekošanas summas jau jāmaksā palielinātais maksājums par darbiem, lai gan tie nemaz vēl nav pabeigti. Māju apsaimnieko “Rēzeknes namsaimnieks”, darbi tika apturēti aizvadītajā gadā, kad par valdes locekli tika iecelts Pēteris Dzalbe. Viņš pamanīja, ka darbu gaitā ir vērojams nepamatots finansējuma palielinājums.

“Tika slēgts līgums ar konkrētu būvnieku par remondarbu uzsākšanu par 122 tūkstošiem eiro, bet, nepaziņojot nevienam mājas iedzīvotājam, tikai zinot atbildīgajiem “Rēzeknes namsaimniekam” darbiniekiem, “Rēzeknes namsaimniekam” iepriekšējam valdes loceklim un mājas vecākajam, tika slēgtas papildus vienošanās ar būvnieku par papildus materiāliem, par papildus darbiem, par vēl kaut kādiem brīnumiem, un uz 2018. gada aprīli līgums tika palielināts jau līdz 176 tūkstošiem, no kuriem 173 tūkstoši bija samaksāti būvniekam.

Ja mēs paskatāmies uz māju, tad fiziskie darbi, kas izdarīti mājā, ir ap 40%, bet apmaksāti 180%.

Tāpēc, sākot uzdot jautājumus būvniekam, būvnieks pateica, ka viņam viss ir kārtībā, ka viņš var atskaitīties par katru centu, bet šodien nav atskaitījies ne par ko un negrib turpināt darbus noslēgtās līgumsaistības apjomā,” stāsta Dzalbe.

Saistībā ar izveidojušos situāciju daudzdzīvokļu mājā valda dažādi viedokļi. Viena daļa iedzīvotāju vēlas, lai darbi ātrāk tiktu pabeigti, otra visu vēlas apturēt, proti, noņemt jau uzliktos materiālus un par darbiem nemaksāt. Mājas vecākais ir atteicies no pienākumu pildīšanas, jo iedzīvotāji vaino viņu notiekošajā, apsūdzot, ka paraksti ir viltoti, kas apliecina iedzīvotāju piekrišanu darbu veikšanai.

“Kad es redzu, ka ir iedzīvotāji, kuri bijuši par, un viņi nez kāpēc saka, ka ir viltoti paraksti no manas puses, ja es esmu viltojis, kāpēc nav prokuratūrā ar iesniegumu vērsušies, lai pārbauda parakstus. Nav problēmu,” saka bijušais mājas vecākais Andris Gabrusāns.

Viņš atzīst, ka jau sākotnēji ir izveidots neprecīzs ēkas fasādes atjaunošanas projekts. Reāli bija paredzēts veikt vairāk darbu, nekā norādīts dokumentācijā. Tur veidojas arī finansējuma palielinājums. Viņš uz to norādījis.

“Iepirkumā bija nianses, kas mani neapmierināja, kad es redzu, ka firma vinnē un ir kļūda tāmē. Apzināti, neapzināti, bet kļūda. Materiāla, ar kuru mēs siltinām māju, cena zemāka, nekā oficiālais pārstāvis viņu Latvijā pārdod; ja mēs saliktu visas summas kopā, vinnētu cita firma. Man paziņoja, ka viss ir labi,” uzsver Gabrusāns.

Saistībā ar šo ēku tika ierosināta arī krimināllieta pret “Rēzeknes namsaimnieka” juristu par iespējamu kukuļa pieprasīšanu un ņemšanu. Firma “OMega J” savu viedokli skaidrot atteicās. Uzņēmums pats nodevis informāciju Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), jo būvfirmai “Rēzeknes namsaimnieka” jurists esot pieprasījis kukuli, lai firma konkursā uzvarētu. KNAB šo lietu pērn nosūtīja Rēzeknes prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Pašlaik lieta nodota Rēzeknes rajona tiesā Ludzā izskatīšanā.

Savukārt “Rēzeknes namsaimnieks” grasās vērsties tiesā pret būvfirmu “OMega J”. ““Rēzeknes namsaimniekam” nekas cits neatliks, kā celt prasību tiesā par naudas piedziņu no būvnieka,” norāda pašvaldības uzņēmuma vadītājs.

Daudzdzīvokļu mājā iesāktos darbus “Rēzeknes namsaimnieks” plāno pabeigt pats saviem spēkiem.
 
lsm.lv/ru  

Комментарии (0-5/5)
Sergej 09.12.2019 12:00
Vīriešus! Atradu foršu iepazīšanās vietni, daudz pieejamu meiteņu un sieviešu no manas pilsētas! Varbūt noderēs kāds cits ---> russex.xyz
FINANSĒJUMS autors CHARLY KERKIR 07.05.2023 14:25
FINANSĒJUMS autors CHARLY KERKIR
Sveiki visiem
Es bezgalīgi pateicos Dievam, ka viņš ir devis
CHARLY KERKIR manā ceļā.
Visām savām finansiālajām vajadzībām vai ja jums ir finansiālas grūtības, vienkārši sazinieties ar šo brīnišķīgo CHARLY KERKIR, un jūs būsiet pilnībā apmierināts.
Šis lieliskais vīrietis man tikko palīdzēja ar nelielu summu 55 000 eiro, un tas man ir vairāk nekā pietiekami.
Viņš ir sirds cilvēks, pateicoties šim brīnišķīgajam vīrietim, es varēju paaugstināt savu dzīves līmeni un parādu.
Ja jums ir nepieciešams neliels kredīts, sazinieties ar viņiem, un jūs nebūsiet vīlušies.
E-pasts: charlykerkir@gmail.com
Paldies

Piezīme
Ja neesi LATVIETIS, lūdzu atturēties
Marriage And Love Spell Caster In Mahikeng And Durban City Call ☏ 27656842680 Traditional Healer In 11.12.2023 08:26
Marriage And Love Spell Caster In Mahikeng And Durban City Call ☏ +27656842680 Traditional Healer In King William's Town And Cape Town South Africa,

A love marriage spell is a great way to influence your partner [+27656842680]
. Love and marriage spells are used to bind your partner sexually towards you.
But let's face it, not all love stories end in marriage, but Spell caster "Sheik Umaru" can help you change that with a marriage love spell
Save your marriage from divorce, enrich your relationship, stop your lover from cheating. Help to re-uniting separated couples, marriage success. Home and Business Cleansing.
Cleanse and Reverse Curse & Bad Luck | Palm Readings | Attraction Spell. Call and book an appointment. Strictly private and confidential.
#Ramadanlovespells
Call/WhatsApp +27656842680
Albertina Mrs. 08.01.2024 16:48
SRETNA NOVA GODINA SVIMA VANI. SRETAN SAM ŠTO SMO DOŠLI DO 2024. PA ŽELIM BRZO PODIJELITI SVOJE RANO SVJEDOČANSTVO O KAKO SAM DOBIO ZAJAM OD 20 000 EURA OVE 2024. GODINE. PRIJAVIO SAM SE ZA ZAJAM I DAVIDSON LOAN FIRM WORLD WIDE MI JE ODOBRIO ZAJAM. ZNAM O ČEMU GOVORIM I ZNAM KROZ ŠTO SAM PROŠAO, AKO VAM TREBA ZAJAM ZA BILO KAKAV PROJEKT I ŽELITE INVESTIRATI, MOŽETE KONTAKTIRATI G. DAVIDSON ALBERTA PUTEM E-MAILA: {davidsonalbertloan@gmail.com} WHATSAPP: {+4917645027555}
mary christina 14.02.2024 00:48
FASTEST AND EASY WAY TO RECOVER YOUR CRYPTO 2024

I'm one of those few people who invested in the cryptocurrency market and was hoping to make enough profits after my retirement. Unfortunately, I had invested in a platform that was out to steal from me, I lost around $275,000 to this platform excluding the promised profits. I had lost every penny I invested into it including the money I had to borrow from friends. I thought it was all over until I came across a Cryptocurrency recovery expert, ETHICSREFINANCE SERVICE, who helped me recover my money from these fake investors. It took ETHICSREFINANCE 48 hours to recover my money and I was able to track down these people. I'm truly grateful for their service and I highly recommend them to anyone with the same problem.


Email Address: ethicsrefinance@gmail.com
TELEGRAM: @ethicsrefinance.
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"