46.lv
Otrdiena, 2024. g. 23. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Georgs, Jurģis, Juris/ Терентий, Яков, Александр
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Dažādi sporta fakti, kurus jūs, iespējams, nezināt

12.05.2019
Фото: publicitātes foto

Liekās, ka sporta tematika ir izpētīta no-līdz, ka nav palicis sportists, kuru dzīve nav detalizēti saburtota un publicētā grāmatās vai žurnālos, spēļu notikumi un noteikumi, apbalvošanas, čempionāti - cilvēki ļoti rūpīgi seko visai sporta darbībai. Ir speciāli sporta TV kanāli, ir žurnāli, kuru saturs ir pilnīgi veltīts tikai sporta tematikai, ir mājas lapas, kur visi raksti ir par sportu, pat spēlēm, par datora spēlēm, par tiešsaistes sportu un spēlēm, tāds portāls, kā šīs, ir piesātināts ar noderīgu un interesantu informācijas, Bet, varbūt tomēr palika daži fakti, par kuriem jūs vēl nedzirdējāt.

Labākais laiks treniņiem

Atbildot uz jautājumu, kurā dienas laikā vislabāk ir vingrot, eksperti bieži atsaucas uz diennakts ritmiem, izvēloties laiku, kad jūsu ķermenis sasniedz maksimālo aktivitāti.  Tomēr vairāki jaunākie pētījumi apstiprina, visefektīvākie treniņi ir tie, kas notiek agri no rīta, tukšā dūšā.  Kā atzīmē pētījumu autori, šāda veida treniņi ne tikai aktivizē vielmaiņu un paaugstina enerģijas līmeni, bet arī liek ķermenim sadedzināt iepriekš uzkrātos taukus - nevis kalorijas, kas uzkrājušās pēc nesenās uzkodas. Pluss ir vairāk saules gaismas, kas var arī aktivizēt papildu kaloriju sadedzināšanas procesu. 

 

Adidas un Puma

Daudzi cilvēki zina, ka Adidas un Puma, kas parādījās Vācijā, ir izstrādājuši Ādolfs un Rūdolfs Daslers, kas ir divi brāļi.  Viņi nevarēja atrast risinājumu savstarpējā konfliktā, tāpēc šķīrās.  Viens no viņu zīmoliem tika nosaukts Adidas (Adi Dassler), bet otrais - Ruda (Rudolph), bet laika gaitā to pārdēvēja par Puma.


Krištianu Ronaldu - viņu vārdu vēsture

Vienā no savām intervijām Ronaldu pastāstīja, no kurienes nāk viņa vārds.  Viņš teica, ka "Ronaldu" viņš tika nosaukts četrdesmitā Amerikas prezidenta Ronalda Reigana godā. Krištianu dzimis tieši tajā laikā, kad politiķis ieņēma galveno amatu savā karjerā.  1985. gads iekrita tieši Reigana valdīšanas vidū.


Nike ķeksītis

Uzņēmuma Nike esošais logotips ir viegli atpazīstams visā pasaulē.  Šo "Nike ķeksīti" izgudroja parasta studente no Portlendas Kerolīna Deividsone.  Par zīmola izgudrošanu meitene saņēma naudas balvu (apmēram 200 ASV dolāru - grafiskie dizaineri noteikti par logotipu izstrādāšanu mūsdienās saņem vairāk) un gandrīz visu tajā brīdī saražoto sporta apģērbu.


ASV ir sieviešu futbola līdere

FIFA sieviešu futbola čempionāti tiek rīkoti kopš 1991. gada, un Amerikas komanda ir viena no aktīvākiem dalībniekiem. 8 notikušajos turnīros Amerikas sievietes 4 reizes kļuvušas par uzvarētājām un vienreiz izcīnījušas sudrabu.


Baltais pulveris

Balts pulveris, ko vingrotāji uzliek uz rokām, ir magnēzija pulveris.  Tas noņem no rokām mitrumu, kas var izraisīt nokrišanu, un atvieglo slīdēšanu, kā rezultātā vingrotājiem kļūst vieglāk griezties uz nelīdzeniem stieņiem.


Kā sinhronizētie peldētāji dzird mūziku zem ūdens?

Lai sinhronās peldētājas nenoklīst no nostādījuma ceļa un dzirdētu mūziku pat zem ūdens, baseinā ir iebūvēti īpaši zemūdens skaļruņi.  Protams, ūdens blīvuma dēļ skaņa tiek dzirdama daudz sliktāk, taču tas palīdz peldētājiem dzirdēt vismaz ritmu un savlaicīgi izpildīt programmas elementus.


Cik sver hokeja vārtsarga munīcija?

Hokejs ir ļoti traumatisks sporta veids.  Tāpēc ekipējumam, īpaši vārtsargam, kurš vienmēr ir trieciena draudos, jāaizsargā lielākā ķermeņa daļa.  Munīcijas svars - apmēram 30 kg.  To veido apakšstilbu aizsargi, ķivere, cimdi un daudz kas cits.


Kāpēc peldētāji vienlaikus valkā divas cepures?

Fani sāka pamanīt, ka peldētāji bieži vien vienlaikus uz galvas nēsā divus gumijas cepures - priekš kam?  Lai mati būtu sausi un neveidotos, vai tad ir tik svarīgi rūpēties par frizūru? Nē, fakts ir tāds, ka peldētājiem ir svarīgi aizsargāt acis no ūdens, un lai brilles būtu cieši nospiestas, sportisti vienlaikus nēsā divus gumijas cepures.
 

Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"