46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

8 padomi mājīgākai guļamistabai

Фото: publicitātes foto

Pēc garas darba dienas nav labākas sajūtas, kā ietīties segā un laisties miegā. Neatkarīgi no tā, vai esat iztērējuši savas spēku rezerves mācoties, strādājot vai pieskatot bērnus, jūs esat pelnījuši tās atjaunot mājīgā vidē. Ja jūs plānojat iekārtot guļamistabu, mūsu rakstā minētie padomi palīdzēs jums izveidot perfektu telpu atpūtai.

Atbrīvojaties no vienas mēbeles

 

Telpa, kas ir pārpildīta ar mēbelēm un aksesuāriem rada piebāztības un nekārtības sajūtu. Palūkjieties uz savu guļamistabu no malas un kārtīgi izvērtējiet to. Vai jums patiešām tajā ir nepieciešami divi mīkstie krēsli un četras gleznas pie sienas? Atbrīvojieties no liekajām mēbelēm un jūs būsiet pārsteigti par to cik atšķirība būs jūtama. Šādā veidā jūs varat radīt vairāk vietas un piešķirt telpai gaisīguma sajūtu.

 

Vismaz apsveriet mēbeļu izmēru

 

Ja visām mēbelēm, kas šobrīd atrodas jūsu guļamistabā, ir svarīga funkcija, nākamreiz, kad dosieties uz mēbeļu veikalu, lai kādu no tām nomainītu, pacentieties atrast kaut ko mazāku. Lai arī kā jums nepatiktu doma par liela izmēra gultu, ja jūsu guļamistaba ir maza, tā aizņems lielāko daļu brīvās vietas un izskatīsies ārpus proporcijas. Tā vietā apdomājiet, vai jums nepietiks ar mazāka izmēra gultu, kas atstās vairāk brīvas telpas.

 

Neskopojieties izvēloties gultas veļu

 

Aprīkojiet savu guļamistabu ar skaistiem un smalkiem audumiem. Nekas cits nepiešķir ērtības sajūtu guļamistabai tā, kā to dara skaista gultas veļa. Ja varat to atļauties, izvēlaties palagus, kas ir izgatavoti no 100% kokvilnas. Mūsdienās, kvalitatīva gultas veļa nav nemaz tik dārga, jo to var iegādāties tiešsaistē. Ja vēlaties justies, kā guļot 5 zvaigžņu viesnīcā, nesiet savu gultas veļu uz ķīmisko tīrītavu. Izmēģiniet citus jutekliskus audumus jūsu guļamistabai, pārklājot mīksto krēslu ar mīkstu mohēras vai kašmira audumu. Pārklājiet sienas ar zīda vai tekstūrainiem sienu pārklājiem un ieklājiet mīkstu paklāju.

 

Ielaidiet guļamistabā gaismu

 

Pielieciet spoguli pie logam pretējās sienas. Šādi jūsu guļamistaba uzreiz kļūs gaišāka, jo spogulis atstaros dabīgo gaismu pa visu telpu. Šī gaisma padarīs gaišākas ēnas, kas līdz šim, iespējams, aptumšoja jūsu guļamistabu. Ja no jūsu loga paveras skaists skats uz āru, spogulis palīdzēs šo ainavu pilnīgāk ienest jūsu guļamistabā, liekot tai izskatīties plasākai. 

 

Izvēlieties maigas krāsas

 

Atcerieties krāsu teoriju: maigas zilas, lavandas un zaļas nokrāsas tiek uzskatītas par mierīgām un nomierinošām. Bagātīgi dārgakmeņu toņi palīdz radīt mājīguma un komforta noskaņu. Tas varētu būt grauzdēti brūns, dziļi granātābola vai topāza toņi. Guļamistabā izmantojiet iecienītāko krāsu tonētas versijas. Šāda krāsu izvēle ne tikai izskatīsies eleganti, bet arī palīdzēs nomierināt jūsu nervus un vieglāk iemigt.

 

Izvēlieties piemērotus aizskarus

 

Skaisti aizskari palīdzēs ierāmēt logu un piešķirs guļamistabai krāsu un tekstūru. Lai ar aizskaru izvēli neizjauktu guļamistabas kopējo ansambli, izvēlaties tos mazliet tumšākus par sienu krāsu vai arī līdzīgā krāsā ar gultas pārklāju. Tikai atcerieties, ka no spilgtām krāsām guļamistabā vajadzetu izvairīties.

 

Neaizmirstiet par griestiem

 

Griesti ir telpas piektā siena. Kad jūs guļat gula, vai jūs redzat neizteiksmīgu, tukšu virsmu? Ja tā, tad nokrāsojiet to ar maigu un vieglu krāsu. Griestus vislabāk ir nokrāsot mazliet maigākā jūsu sienas krāsas tonī. Šādi jūs radīsiet zemāku griestu ilūziju, kas piešķirs guļamistabai ērtības un intimitātes sajūtu. Ja vēlaties citu risinājumu, apsveriet uzklāt griestiem tapetes vai nokrāsot tos ar dekoratīvo krāsu. Izveidojiet ansambli ar jūsu sienu un griestu krāsām un tad piemeklējiet lustru, kas tajā iekļaujas.

 

Jo vienkāršāk, jo labāk

 

Guļamistabai vajazētu izskatīties mājīgai un vienkāršai neatkarīgi no tā, kādā stila interjera dizainu jūs izvēlaties. Lai tajā būtu vienkārši pārvietoties, atstājiet vismaz vienu metru starp gultu un sānu sienām vai lielajām mēbelēm. Ja jums ir jāapiet apkārt gultai, lai tiktu pie drēbju skapja līdz vannas istabai, pamēģiniet atrast labāku vietu, kur to pārvietot. Jūsu guļamistabā būtu jābūt tikai nepieciešamībām. Parasti tās būs gulta, nakts galdiņš, mīkstais krēsls un drēbju skapis. Papildus mēbeles ir liekas un tikai radīs pārbāztības sajūtu.
 

 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"