46.lv
Trešdiena, 2024. g. 24. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis/ Антип, Григорий, Яков
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Piesaki Latvijas ainavu dārgumu!

Фото: rezekne.lv
Rēzeknes Tūrisma attīstības centrs aicina rēzekniešus piedalīties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Kultūras ministrijas un Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) rīkotājā Latvijas simtgadei veltītajā pasākumā – kopīgas dāvanas gatavošanā Latvijai, līdz 2017. gada 15. jūlijam piesakot ainavu dārgumu.
Kopdarba rezultātā 2018. gadā tiks izveidota elektroniska Latvijas ainavu dārgumu krātuve "Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt", kurā tiks iekļautas sabiedrības vērtējumā nozīmīgas ainavas ar īpašu vēstījumu par Latvijas dabu un vēsturi, kas jāsaglabā nākamajām paaudzēm.
 
Ainavu dārgumi ir vietas un teritorijas Latvijas laukos, ciemos un pilsētās, ko uzskatām par īpašām Latvijas vērtībām, neatkarīgi no to pašreizējā aizsardzības statusa un diženuma. Tās ir ainavas, kuras vēlamies ierakstīt Latvijas vēsturē un nodot bērniem un mazbērniem. Piemēram, Pērses upes ieteka Daugavā, Mākoņkalns Rēzeknes novadā, Graudu iela Liepājas pilsētā vai Kaltenes jūrmala un ciems.
 
Aicinām iesaistīties ainavu dārgumu krātuves veidošanas pirmajā posmā:
  • piesakot savus ainavu dārgumus tīmekļa vietnē www.ainavudargumi.lv vai papīra formātā publiskajās bibliotēkās līdz 2017. gada 15. jūlijam;
  • balsojot par pieteiktajiem ainavu dārgumiem tīmekļa vietnē www.ainavudargumi.lv no 2017. gada 15. augusta līdz 15. oktobrim;
  • daloties ar papildus informāciju par ainavu dārgumiem tīmekļa vietnē www.ainavudargumi.lv vai papīra formātā publiskajās bibliotēkās no 2017. gada 10. novembra līdz 2018. gada 14. februārim.
     
Ainavu dārgumu var pieteikt jebkura fiziska persona vai fizisku personu grupa: ģimene, mācību iestāžu audzēkņu grupa, nevalstiskās organizācijas dalībnieku grupa, aizpildot ainavu dārguma pieteikuma veidlapu.
 
Informācija par aktivitātes norisi: www.ainavudargumi.lv
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"