46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Aicina aktīvi iesaistīties gremošanas sistēmas slimību profilakses pētījumā GISTAR

Фото: publicitātes foto
Jau otro mēnesi ar pilsētas domes atbalstu Rēzeknes pašvaldības telpās Zemnieku ielā 16A darbu turpina gremošanas slimību profilakses pētījums – GISTAR. Lai pētījumu centrā noritētu efektīvs darbs, tiek aicināti piedalīties praktiski veseli cilvēki, kuriem nav nekādu sūdzību par kuņģa vai zarnu trakta darbību, vecumā no 40 līdz 64 gadiem, informē Inese Veckagane, Latvijas Universitātes Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūta GISTAR pētījuma administratore.
GISTAR pētījuma iniciators un zinātniskais vadītājs ir LU Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūta direktors un vadošais pētnieks, profesors, gastroenterologs Mārcis Leja.
 
Uz pētījumu centru cilvēkam jāierodas tukšā dūšā, procedūra ilgst apmēram stundu. Vispirms reģistratore izstāsta dalībniekam par pētījumu, tiek veikta anketēšanu, lai uzzinātu par dalībnieku dzīvesveidu, saslimšanām un ēšanas paradumiem, tiek veikti dažādi mērījumi un paņemtas analīzes.
Aicinām iedzīvotājus būt atsaucīgus un gadījumā, ja tiek saņemts zvans no pētījumu centra reģistratores, neatteikt un ierasties uz izmeklējumiem. Cilvēki pētījumu centrā var vērsties arī paši. GISTAR pētījums notiek sadarbībā ar ģimenes ārstiem.
 
Ieceri par projekta īstenošanu Rēzeknē atbalstījusi pilsētas Dome. Pētījuma centra atklāšanā piedalījās Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, un ar profesoru M.Leju tika apspriestas turpmākās sadarbības iespējas pētījuma veikšanai.
 
Šobrīd Rēzeknē tiek plānots veikt pētījumu līdz nākamā gada janvārim, taču iedzīvotāju lielākas aktivitātes  un veiksmīgas sadarbības ar domi un gadījumā, tiks izvērtēta iespēja pētījuma realizāciju turpināt arī ilgāk.
 
Pētījuma norises vieta: Rēzekne, Zemnieku ielu 16a (2. stāvs, blakus slimnīcai). Pieraksts pa tālruni 26151499.
 
Pētījumu centra darba laiks darba dienās no 7.00 līdz 13.00.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"