46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 06. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Didzis, Gaidis/ Анатолий, Савва, Александра, Юрий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzekne – Saules pilsēta

Фото: publicitātes foto
Izskatot visu partiju piedāvātās programmas, var secināt, ka tās ir diezgan vienādas un visi tikai sola, paši reāli nesaprotot par ko runā. Bet, ko gan jaunu izdomāsi?  Nav vajadzības neko izdomāt izdomāt . Ko tālāk darīt, kā samazināt tarifus, kā samazināt bezdarbu, kā panākt, lai iedzīvotāji nebrauc prom no savas pilsētas?
Un te nāk prātā Kampanellas darbs ”Saules pilsēta” (17. gs.sāk.), kur pilsētas galva ir Saule (mūsu gadījumā tā ir pilsētas dome) un trīs palīgi – VARENĪBA, GUDRĪBA un MĪLESTĪBA.
 
VARENĪBA – likumu normas augstākas par varu (par katru pieņemto lēmumu ir un būs jāatbild).

GUDRĪBA – finansiāli atbildīgs, lietderīgs budžets, līdzekļi tiek izmantoti racionāli.

MĪLESTĪBA – sadarbība, kurā noliekot pie malas personiskās un politiskās ambīcijas, tiek strādāts tautas un iedzīvotaju labā.

Ņemot vērā šos trīs principus, Rēzeknē galvenais uzdevums ir nepieļaut caurvējam staigāt pilsētas ielās, jo nebūs tam, kur aizķerties – tukšs no iedzīvotājiem. Pēdējo četru gadu laikā Rēzeknē iedzīvotāju skaits samazinājās par 8,4 %. Izeja no tā – tie, kas aizbrauca, vairs neatgriezīsies, tāpēc vajag domāt par tiem, kas vēl palika. Vienā dienā to atrisināt nav iespējams, jo gadiem viss ir salaists grīstē ne tikai Rēzeknes līmenī, bet arī visā valstī.Tāpēc ir jāstrādā. Darba vietu radīšana – tie ir nelieli, kompakti uzņēmumi, kā arī augsto tehnoloģiju rūpniecība, kā balsts Rēzeknes tehnoloģiju akadēmija, neizmantot tās potenciālu ir nepiedodami, un, kad sāksim to darīt, radīsies jauni piedāvājumi, jaunas domas... un jaunas darba vietas.

Visi raksta par ražošanu un jaunām darba vietām – tā ir nākotne, taču primārais ir tagadne un tieši iedzīvotāju intereses. Ir svarīgi rast risinājumu jautājumam par komunālo maksājumu samazināšanos un tas ir pilnīgi iespējams – līdzekļu racionāla izmantošana (GUDRĪBA). Nedrīkst pieļaut līdzekļu izšķērdēšanu un te jau darbojas VARENĪBAS princips, jeb kā teikts Bībelē – tev nebūs zagt. 

Nepieciešams domes un visu pašvaldības iestāžu neatkarīgs audits, turklāt ar profesionālu ekspertu slēdzieniem un piedāvātajiem risinājumiem, un tad mēs varam tīri pamatoti, juridiski pareizi saukt pie atbildības vai attaisnot to, vai citu personu, personas.

Tāpat kā Saules pilsētā, arī Rēzeknē gribu redzēt pārtikušus rēzekniešus, neatkarīgi no mātes saknēm – latviešus un krievus, poļus un baltkrievus. Un neviens to mūsu vietā nedarīs, kā tikai paši, saliekot kopā savus prātus, spējas un pieredzi – noteikti dzīvosim labāk un drošāk – trešais princips MĪLESTĪBA.
A.Linkolns ir teicis, kad es domāju sliktas domas, es jūtos slikti, kad domāju labas domas, jūtos labi.

NO SIRDS DOMĀSIM LABAS DOMAS UN JUTĪSIMIES LABI.  

SVEICIENS LATVIJAS REPUBLIKAS NEATKARĪBAS ATJAUNOŠANAS DIENĀ UN LATGALES KONGRESA SIMTGADĒ.
 
Antons Ludboržs

lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
OI ANTON 07.05.2017 08:55
LABĀK UZREIZ AICINI BALSOT PAR SASKAŅU, JO TAI TIKS NEDAUDZĀS RADU ATDOTĀS BALSIS
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"