46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 06. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Didzis, Gaidis/ Анатолий, Савва, Александра, Юрий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Radoši, muzikāli un garšīgi aizvadīta RTA Informācijas diena

Фото: rta.lv / Māris Justs
7. aprīlī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) notika ikgadējais Informācijas dienas pasākums. Jaunieši no Rēzeknes un arī citām Latgales vietām, piemēram, Ezerniekiem, Andrupenes, Nautrēniem, Viļāniem, Maltas, bija devušies pavasarīgi saulainajā dienā tieši uz RTA, lai labāk uzzinātu par studiju iespējām un paši savām acīm redzētu modernās un mājīgās telpas.
Informācijas dienas pasākumu ar muzikāliem priekšnesumiem atklāja RTA docētājs Ingars Gusāns, kurš pazīstams kā latgaliešu rokmūziķis Sovvaļnīks. Ar savu sniegumu viņš apliecināja, ka RTA strādā radoši un talantīgi mācībspēki. Studenti iepazīstināja ar akadēmiju, pastāstot par studiju iespējām, valsts finansētajām budžeta vietām, uzņemšanas nosacījumiem, dienesta viesnīcu, studiju un prakses iespējām ārzemēs, kā arī studentu ikdienas gaitām. Skolēni varēja nobaudīt Ekonomikas un pārvaldības fakultātes studentu gatavotos kokteiļus, noskaidrojot, kura profesijas garša ir atbilstoša tieši viņam.
 
Informācijas dienas laikā darbojās informatīvie stendi, kuros studenti un mācībspēki sniedza visu aktuālo informāciju un atbildēja uz uzdotajiem jautājumiem. Paralēli daudzi izmantoja iespēju apskatīt Inženieru fakultātē esošās laboratorijas. Notika arī dažādas interaktīvas nodarbības, jaunieši fotografējās īpašā fotostūrī, piedalījās dažādos konkursos un laimēja balvas, savukārt skolotāji izglītojās metodiski praktiskajos semināros.
 
Šajā dienā notika arī Sergeja Boļšakova vārdā nosauktā inovatīvo pētniecisko ideju konkursa noslēguma pasākums, kura laikā tika prezentētas piecas studentu idejas. Žūrijas vērtējumā par labāko tika atzīta Artūra Āboliņa ideja par iebiezinātā piena mājražošanu Rēzeknē. Uzvarētājs saņēma 1000 eiro savas idejas īstenošanai.
 
Radošā gaisotnē aizvadīta Informācijas diena, un atgādinām, ka no 18. līdz 22. aprīlim Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija rīko „Inženieru dienas 2017”, kurās aicināti piedalīties arī skolēni. Vairāk informācijas: www.rta.lv.
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-2/2)
Students 16.04.2017 16:45
Mikrofonu pasākuma laikā nevarēja labāk noregulēt, ka pat bez mikrofona varēja labāk dzirdēt, ko runā, nekā ar to.
Sviestiņš 17.04.2017 16:28
Sviets ne informăcijas diena. Kā Viļănu babu tirgū. Līmenis dzerevņa...
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"