46.lv
Piektdiena, 2024. g. 17. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts/ Кирилл, Никифор, Никита, Пелагея
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknē notika VDK izpētes konference «1984»

Фото: 46.lv
24.un 25.martā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā norisinājās LPSR Valsts drošības komitejas (VDK) zinātniskās izpētes komisijas un Latvijas Universitātes kopīgi rīkotā konference "1984", kurā apsprieda Satversmes aizsardzības biroja Totalitārisma seku dokumentēšanas centra rīcībā esošo LPSR VDK dokumentu publiskošanu internetā, vēsta LSM.lv.
Pirmajā konferences dienā tika uzklausīti Dienviddānijas Universitātes, Stokholmas Universitātes, Latvijas Universitātes pētnieku un stipendiātu referāti, savukārt otrajā dienā notika Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienas diskusija, kuru vadīja Latvijas Universitātes asociētais profesors Ivars Ījabs.
 
Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektors Edmunds Teirumnieks norāda, ka ''šī konference nav tāda, kas balstās tikai uz izpētes datiem, kas ir ievākti Latvijā. Šeit mēs varam atrast pētniekus, kas pārstāv citas valstis, un (..) izpēte ir ''uz sabiedrību un kaut kādā veidā uz mūsu pagātnes izpēti vērsta.''
 
Dienas otrā pusē tika prezentēti maģistrantu un doktorantu pētījumi.
 
''Mēs redzam, ka šis vēsturiskais posms tiek pētīts krietni nopietnāk nekā varbūt līdz šim, bet arvien ar lielāku uzsvaru, ka ir jāapzinās vēsturiskās nianses un tendences, kas ir bijušas. Cik informācija ir bijusi patiesa, sabiedrībā izplatot to attiecīgajā valsts sistēmā. Ko mēs tagad mācāmies, vai vajag mācīties un tā tālāk. 25. martā notika diskusija, kurā iesaistījās diezgan plašas sabiedrības masas, atpazīstami cilvēki,” stāsta Teirumnieks.
 
lat.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"