46.lv
Piektdiena, 2024. g. 17. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts/ Кирилл, Никифор, Никита, Пелагея
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Bezmaksas lekcija vecākiem par atbildīgu tehnoloģiju lietošanu ģimenē

Фото: publicitātes foto
26. aprīlī no plkst. 17.30 līdz 19.30 mūsdienīgajā Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” aicinām vecākus uz bezmaksas lekciju Rēzeknē par atbildīgu tehnoloģiju lietošanu ģimenē “Kā būt par vecāku 21. gadsimtā?”. Lekciju vadīs skolu psiholoģe un Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm vēstnese Līga Tumašova.
Mūsdienās 81% bērnu lieto internetu un viedierīces katru dienu, secināts mobilo sakaru operatora Amigo un SKDS veiktajā pētījumā “Amigo laimes indekss”, bet ne vienmēr laiks pie viedierīces tiek pavadīts lietderīgi. Taču daudziem vecākiem ikdienā pietrūkst padoma, kā labāk un drošāk iepazīstināt bērnus ar digitālo pasauli, kādas lapas vai aplikācijas un spēles viņiem piedāvāt, kā regulēt bērna pie viedierīcēm pavadīto laiku un kādus noteikumus ieviest un ievērot ģimenē, lai bērniem nerastos atkarības riski.
Lekcijā teorētiskās un praktiskās nodarbībās varēsiet uzzināt:
  • Kas ir atbildīga viedierīču lietošana?
  • Kas jāzina par drošību informācijas pasaulē?
  • Kādi ir iespējamie traucējumi un atkarības risks?
Vietu skaits ir ierobežots, tādēļ aicinām laikus pieteikties lekcijai, aizpildot pieteikšanās anketu – http://ej.uz/lekcijaRezekne, rakstot uz e-pastu atsauksmes@laimigamgimenem.lv vai zvanot pa tālruni +371 29996710.
 
Lektore Līga Tumašova – pieredzējusi psiholoģe, kura programmas ietvaros konsultējusi jau teju 500 cilvēku. Lekcijas autorei, Preiļu novada Salas pamatskolas un Pelēču pamatskolas psiholoģei un Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm vēstnesei Līga Tumašovai ir vairāku gadu pieredze darbā ar bērniem un vecākiem. Speciāliste ikdienā vada gan nodarbības, gan seminārus un individuālās konsultācijas par tehnoloģiju lietošanu ģimenē – tostarp drošību internetā, noteikumu veidošanu ģimenē, atkarības riskiem un citiem mūsdienu ģimenēm aktuāliem tematiem.
 
Vecāki ne tikai drīkst, bet viņiem ir pienākums zināt, ko viņu bērns dara internetā. Psiholoģe uzsver, ka vecākiem reizēm šķiet, ka viņiem nav tiesības zināt, ko viņu bērns dara internetā, jo tā ir bērna privātā telpa. Bet tā tas gluži nav. Ja vecāki vēlas būt pārliecināti, ka ar bērnu nekas slikts neatgadīsies, ka viņš nav iekļuvis kādā bīstamā situācijā, viņiem ir jāinteresējas, ar ko bērns internetā nodarbojas.
 
“Vēlos iedrošināt vecākus pašiem aktīvi sekot līdzi mūsdienu tehnoloģijām. Viņi nedrīkst aizmirst, ka viņu bērni aug moderno tehnoloģiju laikmetā un, lai viņi nebūtu bezspēcīgi tehnoloģiju radītu problēmu novēršanā, ir jāpilnveido arī savas zināšanas par tehnoloģijām. Digitālā pasaule ir cieši saistīta ar reālo jeb fizisko pasauli, un tā kā vecāki māca uzvedības kultūru fiziskajā pasaulē, tāpat būtu jāpalīdz bērnam iepazīt digitālo pasauli – iemācīt, kā pareizi rīkoties dažādās situācijās un ko vērtīgu mums tehnoloģijas var sniegt, tās izmantojot,” stāsta psiholoģe un Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm vēstnese Līga Tumašova.

Rēzekne ir pirmā no piecām pilsētām, kur vecākiem būs iespēja apmeklēt šādu lekciju.
 
24 skolu psihologi un sociālie pedagogi no visas Latvijas 2016. gada oktobra nogalē absolvēja Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm un psihologa Edmunda Vanaga kopīgi izstrādāto mācību programmu par šodien ģimenēm tik aktuālo tēmu – kā veidot atbildīgus mobilo tehnoloģiju lietošanas paradumus un kā par šiem jautājumiem runāt ar bērniem un viņu vecākiem. Līdz ar mācību pabeigšanu pedagogi kļuvuši par vēstnešiem. Vēstnešu konsultācijas vecākiem ir pieejamas 36 izglītības iestādēs visā Latvijā.
Noderīgus ekspertu padomus, kā runāt ar bērniem par tehnoloģiju lietošanu, un vairāk informāciju par lekciju lasiet www.laimigamgimenem.lv.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"