46.lv
Piektdiena, 2024. g. 17. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts/ Кирилл, Никифор, Никита, Пелагея
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

RTA studente Ilze Mežinska uzvar „Swedbank” stipendiju konkursā „Puzura iedvesmoti”

Фото: RTA SAN
Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas bakalaura studiju programmas „Interjera dizains” 3.kursa studente Ilze Mežinska ir uzvarējusi „Swedbank” stipendiju konkursā “Puzura iedvesmoti” Studentu kategorijā. 1. aprīlī notika konkursa laureātu godināšana, un Ilzei tika piešķirta 600 eiro stipendija.
„Puzuru iedvesmota, radīju konstruktīvu, interaktīvu, ekoloģisku koka rotaļlietas ideju dažādu vecumposmu bērniem. Iniciatīvas projektā vēlējos saglabāt klasisko puzura formu, taču piešķirot tam funkciju un papildu pielietojumu, atdzīvinot, bet tajā pat laikā saglabājot senlatviešu puzura vērtību,” stāsta jauniete. 
 
Projekts ir izstrādāts studiju kursā „Mākslinieciskā noformēšana” (docētāja Diāna Apele). tā konceptuālais apraksts vēsta: „Rotaļlieta veidota pēc lego klucīšu principa, iepazīstina lietotāju ar senlatviešu puzura klasisko formu – rombu, ļauj iepazīt dažādās Latvijas koku sugas, to koksnes īpašības un enerģētiku. Sakonstruējot 9 atsevišķas daļas, kopā izveidojas puzurs, kas darbojas kā rotaļu vilciņš. Rotaļu vilciņa daudzveidīgās funkcijas ļauj rotaļlietu lietot dažādu vecumposmu bērniem. Mazākajiem prieku sagādās puzura formas iepazīšana, nedaudz lielāki bērni varēs aizrauties ar puzura konstruēšanu un vilciņa griešanu, lielākie rotaļu vilciņa lietotāji varēs iepazīties ar koku sugu dažādību un atpazīt tās pēc koksnes raksta.”
 
Ilze atzīst, ka ir gandarīta par augsto novērtējumu. „Tāpat priecājos par iespēju piedalīties, izzināt, iedvesmoties latviskā garā un radīt. Konkursa panākumi ir stimuls darboties tālāk, iespējams, dizaina ideju arī realizēt,” viņa saka.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"