46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Viņa sasildījusi jau 300 jaundzimušo mazās pēdiņas! Sieviete, ar kuru lepojas Rēzekne – Aļona Soldone

Фото: skaties.lv
Nedēļas garumā Skaties.lv aicināja lasītājus izcelt saulītē Latvijas sievietes, ar kurām tie īpaši lepojas un kuru vārds ir pelnījis izskanēt plašākā mērogā. Viena no sievietēm, kura šajā iniciatīvā izpelnījās īpaši daudzu cilvēku uzslavas, ir Aļona Soldone – sieviete, kura jau četru gadu garumā uz Ziemassvētkiem dāvina Rēzeknes jaundzimušajiem pašas adītas zeķītes. Tāpat vien, no siltas sirds, neprasot par to nekādu atlīdzību.
“Tas bija 2013. gads, kad radās ideja organizēt labdarības akciju ”Radīsim sirds siltumu” – adīt siltas zeķītes, cepurītes un plediņus jaundzimušajiem Rēzeknes dzemdību nodaļā,” sarunā ar Skaties.lv akcijas pirmsākumus iezīmē Aļona.

Kopš tā laika ik Ziemassvētkos Rēzeknes slimnīcas dzemdību nodaļa saņem dāvanu – vietējo sieviešu adījumus, kuri gada laikā lieti noder tikko pasaulē nākušajām mazajām sirsniņām.
 
“Ir apmēram septiņas pastāvīgās adītājas, bet nereti sievietes pirms Ziemassvētkiem piesakās noadīt kādu pārīti labdarības akcijai.
 
Citas ada plediņus, citas vienkārši atved dziju,” stāsta Aļona. Viņa pati adot ļoti daudz – šo trīs gadu laikā saražojusi jau vismaz 300 zeķīšu pārus tikko pasaulē nākušajām mazajām sirsniņām. 15 pārīši jau stāv kastē un krājas šā gada nogalei.

Nekādu materiālu atlīdzību Aļona par to nesaņem, taču morālais gandarījums atsver visas pasaules naudu.
 
“Aizvedot šo dāvanu, es redzu mammas un bērniņus, redzu to patieso pārsteigumu un prieku viņu acīs. Tās ir tādas sajūtas!
 
Kad atnāku mājās no nodaļas, to emociju, kas gūtas, pietiek visam gadam,” gandarīta Aļona. Ja kāda adītāja vai adītājs, izlasot šo stāstu, grib pievienoties labdarības akcijai un sasildīt kādas mazās pēdiņas, viņš ir laipni aicināts sazināties ar Rēzeknes māmiņu klubu, kurš tad nodos informāciju Aļonai.
 
Taču ar to Aļonas lielie, labie adīšanas darbi nebeidzas. Uz Rēzeknes 720. jubileju Aļona dāvinājusi pilsētai īpašu musturdeķi. Tajā 3,20 metru garumā un tādā pat platumā kopā saadīti 620 pilsētnieku un apkārtējo novadu iedzīvotāju adītie un tamborētie kvadrātiņi.
 
Savas nesavtīgās rosīšanās dēļ Aļona 2016. gadā ieguvusi titulu ”Rēzeknes gada sieviete”. Un, jā, viņa ir par to, lai mēs, latvieši, savām sievietēm pateiktu paldies pēc iespējas dažādākos veidos, tostarp 8. martā.
 
“Ne visas sievietes ir mammas, tāpēc ar Mātes dienu nepietiek. Kāpēc nepateikt sievietēm paldies arī 8. martā?
 
Kas padara par sievieti? Manuprāt, tā ir ģimene. Un šis vārds – ģimene – tas ir kaut kas liels un iespaidīgs. Tas ir atbalsts, uzmundrinājums un plecs, uz kā atspiesties. Tās ir mūsu sievietes,” spriež Aļona.

 
 

Комментарии (0-1/1)
Inga 10.03.2017 10:48
Malace, tā turpināt.
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"