46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

ASV karavīri apmeklēs Valsts robežsardzes koledžu

Фото: publicitātes foto
2.februārī ASV 173.kājnieku brigādes karavīri apmeklēs Rēzekni, kur viesosies Valsts robežsardzes koledžā, lai iepazītos ar koledžas uzdevumiem, tiktos ar kadetiem un pastāstītu par saviem dienesta pienākumiem Latvijā. Pēc tam karavīri ar robežsargiem aizvadīs draudzības spēli futbolā, informē AM Militāri publisko attiecību departamenta preses nodaļa.
ASV karavīri apmeklēs arī Latgales kultūrvēstures muzeju, lai uzzinātu vairāk par vietējo kultūru un tradīcijām un pastāstītu par turpmāko militāro sadarbību, tai skaitā militārajām mācībām Rēzeknē. 
 
12.septembrī Ādažu poligonā ar desanta vingrinājumu “Bayonet Strike” Latvijā uz rotāciju atgriezās ASV 173.brigādes karavīri, lai pildītu dienesta pienākumus operācijā “Atlantic Resolve”. Spēja ierasties sabiedroto valstī ar desantu pierāda gatavību ātri reaģēt krīzes situācijās un pārvietot spēkus visā Eiropā, kur vien nepieciešams. Sadarbība ar sabiedrotajiem palielina spēju ātri pārvietot desanta vienības un palielināt kaujas spējas vietās, kur vien tas nepieciešams. 
 
 “Atlantic Resolve” ir ASV operācija, kas tika aizsākta 2014.gada pavasarī, demonstrējot ASV ieguldījumu kolektīvajā drošībā pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas. 173.aviācijas brigādes karavīri bija pirmie, kas ieradās Baltijas valstīs un Polijā operācijas “Atlantic Resolve” ietvaros 2014.gada aprīlī.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"