46.lv
Sestdiena, 2024. g. 27. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle/ Мартин, Остап
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Barikāžu laikam veltītais atceres pasākums ATV

Фото: ATV
Barikāžu laiks ir vēsturisks apzīmējums 1990. gada 4. maijā atjaunotās Latvijas Republikas aizsardzības pasākumiem, kas tika organizēti Rīgā un citās Latvijas pilsētās no 1991. gada 13. līdz 27. janvārim. Plašākā nozīmē šis apzīmējums var tikt attiecināts uz laika periodu līdz 1991. gada 21. augustam, kad notika pēdējais OMON specvienību uzbrukums Jēkaba ielas barikādēm, informē Maruta Krustāne, Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolas atbildīgā skolotāja par audzināšanas un ārpusstundu darba jomu
Barikāžu aizstāvju nevardarbīgā pretošanās ne tikai deva pretsparu OMON specvienībām, bet arī ar plaša starptautiskā atbalsta palīdzību novērsa PSRS vadības lēmumu izsludināt ārkārtas stāvokli Latvijā un no Krievijas ievest PSRS regulāro karaspēku.
 
Tas ir bijis zīmīgs laiks latviešu tautas vēsturē, ko no gada uz gadu atceramies. Š.g. 18. janvārī ATV aktu zālē notika 1991. gada Barikāžu laikam veltīts atceres pasākums,kur skolēni un skolotāji tikās ar barikāžu dalībniekuAndri Eriņu (apbalvots ar 1991. gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi, kā arī „ Zelta ābeles” zīmi).
 
Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolas skolēni no pirmavotiem uzzināja par Barikāžu laika noskaņu, emocijām, kas mudināja doties un aizstāvēt savus uzskatus, cīnīties par Latvijas Valsts brīvību, kā arī labāk izprast šo notikumu rašanās cēloņus un iemeslus. Notika juka diskusija, jaunieši uzdeva jautājumus, varēja askatīt 1991. gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi, monētu „ Zelta ābele”, izmēģināt uzvilkt gāzmasku. Pasākuma noslēgumā Andris Eriņš nodziedāja dziesmu, kas lika visiem aizdomāties par savu dzimteni, mājām, dzīvokli, ģimenes vērtībām.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"