46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzekne piedalīsies tūrisma izstādē “Balttour 2017”

Фото: nra.lv
Rēzekne, pilsēta Latgales sirdī, ir Latgales garīguma, kultūras un izglītības centrs, kas pēdējos gados ir piedzīvojis straujas izmaiņas, piedāvājot pilsētas viesiem izbaudīt vietu, kur savienojas mūsdienīgais ar tradicionālo. Rēzeknes pilsēta izstādē “Balttour 2017” tiks pārstāvēta ar atsevišķu stendu.
Rēzeknes stendā izstādes apmeklētāji tiks iepazīstināti ar pilsētas tūrisma aktualitātēm, kā arī iesaistīti dažādās aktivitātēs. Izstādes apmeklētājus informēs par jauniem tūrisma objektiem, piemēram, Rēzeknes Zaļo sinagogu, kas atklāta pagājušā gada sākumā. Kolorītais lūgšanu nams uzcelts 1845. gadā un restaurēts 2016. gadā. Tas ir ebreju kopienas bagātās vēstures glabātājs, atspoguļo pilsētas koka arhitektūras tradīcijas un ļauj iepazīt Rēzeknes ebreju vēsturi digitālā ekspozīcijā.
 
Aktīvās atpūtas cienītājiem interesanta liksies pagājušajā vasarā atklātā veikborda trase pilsētas ietvaros esošā Kovšu ezera pludmalē. Veikparka trases garums ir 200 m, un braucamā daļa ir 160 m gara, papildināta ar divām rampām īpaši asu sajūtu meklētājiem.
 
Rēzeknes Tūrisma attīstības centra darbinieki labprāt ikvienam pastāstīs par 2017. gada spilgtākajiem notikumiem Latgales vēstniecībā GORS, dažādām tematiskām ekskursijām pilsētas ietvaros, kā arī, kur vislabāk izbaudīt latgaliešu viesmīlību. Pilsētas stendā apmeklētājiem būs iespēja bezmaksas saņemt dažādus informatīvus materiālus, kā arī piedalīties loterijā, kuras ietvaros būs iespējams laimēt īpašas Rēzeknes Tūrisma attīstības centra un pilsētas uzņēmēju sagādātas balvas. Tāpat izstādei sagatavota īpaša izklaides programma – Rēzeknes stendā ciemosies biedrības “Arayn” mūziķi, kas izpildīs tradicionālo ebreju deju mūziku, un dzīvās skulptūras, kas prezentēs kultūras un mākslas festivālu “7 Hills”, kas Latgales sirdī norisināsies pavasara beigās, no 26. līdz 28. maijam.
 
Visu par Rēzeknes pilsētu un tās tūrisma piedāvājumu varēsi uzzināt, apmeklējot Ķīpsalas izstāžu halles “Apceļo Latviju” stendu Nr. C18!
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"