46.lv
Piektdiena, 2024. g. 26. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris/ Дмитрий, Артем
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

RTA studenti un ATV skolēni piedalās Preiļu robotikas čempionātā

Фото: ru.lv
Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) Mehatronikas studiju programmas studenti un Austrumlatgales Tehnoloģiju vidusskolas (ATV) skolēni 28. janvārī piedalījās pirmajās Latgalē organizētajās robotikas sacensībās – Preiļu robotikas čempionātā. Sacensībās piedalījās 170 roboti no Latvijas un Lietuvas 7 dažādās kategorijās.
iRobotSumo kategorijā piedalījās komandas ar 14 robotiem no Latvijas un Lietuvas. Pirmās vietas ieņēma Robotu skolas un Lietuvas robots, atstājot RTA robotu 4. vietā. RTA mehatronikas programmas studentiem jau ir uzkrāta zināma pieredze robotu būvniecībā un sacensībās. RTA Inženieru fakultāte (IF) strādā ciešā kontaktā ar ATV skolēniem, iesaistot viņus dažādās IF aktivitātes, organizējot laboratoriju dienas, projektu nedēļas pasākumus, zinātnisko pētniecisko darbu izstrādi u.t.t. Kopīgs starts Preiļu robotikas čempionātā apliecinājums kopīgā darba rezultātam.
 
Vieslektors Dainis Kļaviņš izsaka pateicību SIA “TerraVirtuala” – iRobot pārstāvjiem Latvijā par piešķirtajiem robotiem un norāda, ka ar katrām nākamajām sacensībām, roboti tiek pilnveidoti, lai sasniegtu labākus rezultātus. Gandarījums par to, ka šogad pirmo reizi piedalās ATV pārstāvji, kas rāda, ka jauniešiem ir interese par robotiem un to veidošanu jau skolas laikā. Šajā gadā no iRobot pārstāvjiem ir saņemti iRobotScooba roboti, kas atšķiras no tiem, kas piedalās Sumo sacensībās. Līdz ar to nākamajās robotikas sacensībās plānots piedalīties arī citās sacensību kategorijās.
 
RTA un ATV iRobotSumo kategorijā pārstāvēja 8 roboti:
  • Aigars Bekmanis - RTA "BUDUMAKA"
  • Andris Fedosejevs - RTA "C2H5OH"
  • Jāzeps Ivulis - RTA "EZIS"
  • AbdelrahmanAburiala - RTA "AA1994"
  • Aleksandrs Novikovs - RTA "KS777"
  • Edvīns Zbitkovskis - ATV "AIVARIŅŠ"
  • Jānis Ļubimovs - ATV "ROBIS 1"
  • Vineta Bolmane - ATV "ROBIS 2"


lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"