46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

No 13.februāra sāksies “Rēzeknieša karšu” izsniegšana

Фото: rezekne.lv
Rēzeknes pilsētas domes sēdē tika pieņemts lēmums par “Rēzeknieša kartes” ieviešanu, kas iekļauj sevī “Rēzeknes pilsētas iedzīvotāja karti” un “Rēzeknes pilsētas skolēna apliecību”. Kartes tiks aktivizētas no 1. aprīļa, taču to izsniegšana sāksies jau tuvākajā laikā.
Jāmin, ka “Rēzeknieša kartes” ieviešana tika apspriesta un pārdomāta jau vairāk kā triju gadu garumā, un visu šo laiku pašvaldība veica sagatavošanas darbus šīs idejas realizācijai. Tāpat ir arī jāatgādina, ka saskaņā ar likumdošanu, pašvaldībai ir tiesības piešķirt saviem iedzīvotājiem atvieglojumus sociāli-komunālajā jomā, un šīs savas tiesības Rēzeknes pilsētas dome arī plāno izmantot. Tā piemēram, paredzēts, ka “Rēzeknieša kartes” īpašnieki varēs bez maksas braukt Rēzeknes pilsētas sabiedriskajā transportā – “Rēzeknes satiksmes” autobusos. Taču “Rēzeknieša kartes” darbības lauks nav tikai bezmaksas braukšana sabiedriskajā transportā, bet gan pašvaldības sociālais atbalsts un vairākas citas priekšrocības, kuras tiek piešķirtas Rēzeknes pilsētas iedzīvotājiem.
 
Lai saņemt “Rēzeknieša karti”, vajag griezties Rēzeknes pilsētas domē (Atbrīvošanas aleja 93, kab. Nr. 120 Iedzīvotāju apkalpošanas centrs), kur tiks apstiprināta deklarētā adrese, aizpildīts individuālais pieteikums, klients tiks nofotografēts (var atnest vienu krāsainu klienta 3x4 cm formāta fotogrāfiju uz gaiša fona, pēc kuras personu var identificēt) un veikta apmaksa par karti, vai arī apstiprinātas tiesības saņemt karti bez maksas. Līdzi jāņem personu apliecinošu dokumentu (pase vai ID karte). Pakalpojumi, kas būs pieejami “Rēzeknieša kartes” īpašniekam, tiks aktivizēti divu dienu laikā no Kartes saņemšanas brīža.
 
Paredzēts, ka “Rēzeknieša kartes” varēs iegādāties par maksu 4,00 EUR apmērā, taču Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā deklarētās personas, kas vecākas par 60 gadiem, pirmsskolas un skolas vecuma bērni, trūcīgās, maznodrošinātās un daudzbērnu ģimenes (personas), I, II un III grupas invalīdi varēs saņemt Karti bez maksas, taču Kartes nozaudēšanas vai bojājuma gadījumā tās atkārtota izsniegšana būs par maksu. “Rēzeknes pilsētas skolēna apliecību” bez maksas varēs saņemt arī bērni, kuri apmeklē Rēzeknes pilsētas pirmsskolas izglītības iestādi un Rēzeknes pilsētas vispārējās izglītības iestāžu 1.–12. klašu skolēni, ja arī tie nav deklarēti Rēzeknes pilsētā.
 
Lai bez maksas izmantotu sabiedrisko transportu, līdzi jāņem dokuments, kas apliecina piederību kādai no šīm iedzīvotāju grupām:
  • 3. grupas invalīdi;
  • skolēni un studenti;
  • personas, kuru apgādībā ir bērni;
  • maznodrošinātas vai trūcīgas personas;
  • pensionāri vai personas, kas vecākas par 60 gadiem;
  • Rēzeknē vai Rēzeknes novadā strādājošie (izziņa no darbavietas);
  • pieder nekustamais īpašums Rēzeknes pilsētā (zemesgrāmatas kopija).
Uz kartes būs kartes īpašnieka fotogrāfija un norādīts tā vārds un uzvārds. Kartes varēs saņemt Rēzeknes pilsētas domē no 13. februāra pirmdienās, otrdienās trešdienās no plkst. 10.00 līdz 19.00; ceturtdienās, piektdienās no plkst. 10.00 līdz plkst. 17.00. Pirmās divas nedēļas Kartes tiks izsniegtas iedzīvotāju grupām, kuras saņems atvieglojumus, bet sākot ar 27. februāri Kartes varēs iegūt jebkura Rēzeknē deklarēta persona.
 
Maksu par jaunas “Rēzeknieša kartes” izgatavošanu var veikt Rēzeknes pilsētas domes iedzīvotāju apkalpošanas centrā ar bankas karti, vai arī ar pārskaitījumu, ieskaitot naudu Rēzeknes pilsētas domes (reģ. Nr. 90000025465) norēķinu kontā AS Swedbank Nr. LV75HABA0551027664619 kā maksājuma mērķi norādot “Maksa par jaunas Rēzeknieša kartes izgatavošanu” un pieteikumam pievienojot maksājumu apliecinoša dokumenta oriģinālu vai internetbankas maksājumu apliecinošu dokumentu. Kartes darbības termiņš – 5 gadi.
 
Ja Karte tiks nodota citai personai, tā tiks bloķēta un jaunu Karti būs iespējams saņemt tikai pēc 6 mēnešiem. Ja Kartes īpašnieks mainīs deklarēšanās vietu uz citu pašvaldību, Karte tiks bloķēta un tās atkārtota saņemšana būs iespējama tikai sešus mēnešus pēc atkārtotas dzīvesvietas deklarācijas Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā.
 
Kartes nozaudēšanas gadījumā atkārtota Kartes izsniegšana būs par maksu. Ja tiek atrasta nozaudēta Rēzeknieša karte, tā ir jānodod Rēzeknes pilsētas domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā, vai par kartes atrašanu jāpaziņo, zvanot uz centra tālruni 64607609.
 
Minētā lēmuma izpilde notiek pašvaldības 2017. gada apstiprinātā budžeta ietvaros.


 
www.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"