46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

VIDEO: mazais erudīts “Pareiza atkritumu šķirošana. Iepakojums.”

Фото: LRTV video fragments
Otrdien, 7. februārī jau otro gadu pēc kārtas notika mazais erudīts Rēzeknes pilsētas 4. klašu skolēniem vides izglītībā “Pareiza atkritumu šķirošana. Iepakojums.”. Konkursa galvenais uzdevums ir pilnveidot 4. klašu skolēnu zināšanas par pareizu atkritumu šķirošanu, iepakojumu.

Konkursa laikā sacentās 6 Rēzeknes pilsētas vispārizglītojošo izglītības iestāžu 4. klašu skolēnu komandas, kuru uzdevums bija pareizi atbildēt uz visiem uzdotajiem jautājumiem. Katrā komandā darbojās dalībnieki no dažādām izglītības iestādēm.
 
Konkursa tematika – atkritumi, atkritumu vēsture, pārstrādei izmantojamie atkritumi, atkritumu šķirošana, šķirošanas nozīme un ieguvumi, iepakojums.
Komandas atbildēja uz dažāda veida jautājumiem, noklausījās AS “Latvijas Zaļais Elektrons” prezentāciju par iepakojumu, skatījās filmu “Plastmasas maisiņa ceļš”.
1. vietu ieguva komanda “Saudzē Latviju!”, 2. vietu – komanda “Gudrie šķirotāji!”, 3. vietu – komandas “Šķirotāji!” un “Zaļā Latvija!”.
 
Visi konkursa dalībnieki ieguva piemiņas balvas no AS “Latvijas Zaļais Elektrons” un SIA “ALAAS”. Bet galvenais, ka skolēni pārbaudīja savas zināšanas, ieguva jaunas un tagad mācīs šķirot atkritumus arī visus līdzcilvēkus!
 
Konkursa organizatori – SIA “ALAAS”, sadarbībā ar AS “Latvijas Zaļais Elektrons” un Rēzeknes sākumskolas metodisko apvienību.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"