46.lv
Svētdiena, 2024. g. 05. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ģederts, Ģirts/ Гаврила, Виталий, Всеволод, Климентий, Лука
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknē notiks Ziemassvētku dziesmu festivāls

Фото: pasākuma afiša
Sestdien, 7. janvārī plkst. 15.00 Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā aicinām uz tradicionālo Ziemassvētku dziesmu festivālu “Ziemassvētku zvaigzne”, kas ik gadu notiek sadarbībā ar Latvijas Poļu savienības Rēzeknes nodaļu, informē Maija Upeniece, pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” reklāmas speciāliste.
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras gada garumā notiek pasākumu cikls “Dzīvās tradīcijas”, popularizējot dažādu tautu kultūras tradīcijas Latgalē. Katru gadu Polijā notiek Starptautiskais Ziemassvētku dziesmu festivāls, kas janvārī atbalsojas arī Rēzeknē un iepazīstina ar tradicionālajām Ziemassvētku melodijām, atklājot aizvien jaunas un oriģinālas dziesmu interpretācijas.
 
Festivāla ietvaros Rēzeknē viesosies un koncertā uzstāsies viesi no Polijas – ugunsdzēsēju pūtēju orķestris no Sejni (orkiestra dęta OSP SEJNY), diriģents Jozefs Žukovskis (Jòzef Žukowski), tāpat skatītājus priecēs vairāki Rēzeknes kolektīvi: Latvijas Poļu savienības Rēzeknes nodaļas sieviešu koris “Jutrzenka”, ukraiņu ansamblis “Vodograj” un “Dva koļori”, baltkrievu ansamblis “Suzorje”, kazaku dziesmu ansamblis “Lazorevij cvetok”, krievu folkloras bērnu ansamblis “Zdravinka”, bērnu un jauniešu deju ansamblis “Ručejok”, horeogrāfiskais ansamblis “Kolorīts”, krievu ansamblis “Harmonija” un “Intriga”.
 
Ieeja koncertā ar ielūgumiem, ko var saņemt NBKN kasē, tālr. 64622182
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"