46.lv
Sestdiena, 2024. g. 18. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ēriks, Inese, Inesis/ Ирина, Яков
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Kā Rēzeknē iejutušies ārzemju studenti?

Фото: ru.lv
Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) šogad studē studenti no Lietuvas, Vācijas, Francijas, Bulgārijas, Polijas, Turcijas, Indijas, Saūda Arābijas, Bangladešas, Ēģiptes, Kazahstānas, Uzbekistānas, Gruzijas un Slovākijas. Linda Pastare, RTA Studējošo padomes mobilitātes virziena vadītāja, aicināja jauniešus padalīties savos iespaidos par to, kā viņi ir iejutušies, dzīvojot Rēzeknē un studējot RTA.
Stāsta Melike Caliskan no Turcijas (studē IVDF): „Man ļoti patīk šī pilsēta, un es jūtos šeit laimīga. Cilvēki ir ļoti jauki un atsaucīgi. Šeit ir arī ļoti skaistas ainavas, visapkārt krāsas ir mainīgas, vienu brīdi zeme ir balta, otru – atkal zaļa. Rēzeknē ir brīnišķīgi gan vasarā, gan ziemā. Ja godīgi, tad man īsti nepatīk karsts laiks, tomēr šeit ir pārāk auksti, lai gan mēs vēl neesam izjutuši –25 grādus. Nevaru iedomāties, kā tas būs, un ceru, ka nenosalšu. Pašlaik esmu praksē un mācu bērnus vietējā skolā.
 
Aisaulye Khonai no Kazahstānas (IF): „Man nebija grūtību iejusties Rēzeknē, jo Turcijā es studēju līdzīgā pilsētā. Visvairāk šeit man patīk saldējums, kas ir patiešām ļoti garšīgs, un kūkas, kas arī man patīk. Man patīk, ka te ir ziema. Pēdējos trīs gadus Turcijā nebija sniega, tāpēc man sniegs jo īpaši patīk.”
 
Sandeep Kumar no Indijas (IF): „Esmu iejuties, jo šeit ir ļoti jauki un atsaucīgi cilvēki. Ļoti daudzas lietas ir savādāk, nekā pie mums, tomēr sāku jau pierast. Pilsēta ir jauka. Man ļoti patīk akadēmija, jo šeit ir lieliski pasniedzēji un studenti. Tieši RTA es pavadu lielāko daļu sava laika. Runājot par ziemu – ir auksti, bet man patīk sniegs, un ir tik skaisti.”
 
Naveen no Indijas (EPF): „Rēzeknē esmu iejuties. Studijas man sniedz nebijušu pieredzi, jo tās ir interesantas un jāmācās ir daudz. Man ļoti patīk gūt arvien vairāk un vairāk jaunas informācijas par Rēzekni un arī Latviju. Uzskatu, ka cilvēki te ir patiešām jauki, atsaucīgi un vienoti. Manuprāt, tas arī ir galvenais, – ja cilvēki ir labi, tad arī viss pārējais ir labs.
 
Es izbaudu ziemu, tā ir brīnišķīga, lai gan man ir ļoti auksti. Atmiņā ir palicis pasākums, kurā mūs iepazīstināja ar latgaliešu tradicionālajām kāzām, kā arī ekskursija uz Rāznu. Esmu arī ļoti priecīgs, ka iepazinu mentorus, jo viņi ir ļoti jauki pret mani.”
 
Ali Haider no Pakistānas (EPF): „Esmu šeit iejuties. Visvairāk man patīk akadēmija, kā arī šeit rīkotie pasākumi. Ziema? Nē, man tā pavisam nepatīk. Ir auksti, slapji un slideni. Atmiņā palicis brauciens uz Siguldu, kas bija ļoti interesants un izzinošs. Mēs apskatījām daudz dažādu vietu. Vēl man atmiņā ir palicis International party, kas bija lieliska iespēja sadraudzēties gan ar citiem ārzemju studentiem, gan arī vietējiem studentiem.”
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"