46.lv
Sestdiena, 2024. g. 18. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ēriks, Inese, Inesis/ Ирина, Яков
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Izmitināšanas un rekreācijas tirgus izpēte un attīstības iespējas Rēzeknes pilsētā

Фото: publicitātes foto
2016.gada 1.aprīlī tika uzsākts īstenot RTA zinātniski pētniecisko grantu „Viesnīcu pakalpojumu attīstības iespēju izvērtējums Rēzeknes pilsētā”.
Projekta mērķis bija izpētīt izmitināšanas un rekreācijas pakalpojumu tirgu un izvērtēt attīstības iespējas Rēzeknes pilsētā, informē RTA granta vadītāja L.Litavniece.
 
Darbs projektā norisinājās vairākos virzienos, kā rezultātā tapa pētījums par izmitināšanas un rekreācijas tūrisma attīstības iespējām Rēzeknes pilsētā, kā arī sagatavotas trīs zinātniskās publikācijas, kas tiks iesniegtas publicēšanai zinātnisko rakstu krājumos.
 
Projektā ir apkopota informācija par Rēzeknes pilsētas izmitināšanas pakalpojumu sniedzējiem pēc kvantitatīvajiem un kvalitatīvajiem rādītājiem.
 
Nozīmīgs darbs tika veikts SPA viesnīcu izpētes jomā. Tika veikta Latgales reģiona iedzīvotāju aptauja, lai noskaidrotu viedokli par jaunizveidojamās četru zvaigžņu SPA viesnīcas potenciālajiem pakalpojumiem. Aptaujas rezultātā tika secināts, ka Rēzeknē ir nepieciešama četru zvaigžņu viesnīca ar SPA pakalpojumiem, kas nodrošinātu gan Latgales reģiona iedzīvotājiem rekreācijas pakalpojumus, gan būtu kā piesaistes objekts pilsētas viesiem (palielinātu viesu uzturēšanās ilgumu Rēzeknes pilsētā). Īpaša uzmanība ir jāpievērš tādiem faktoriem kā pakalpojumu kvalitāte, sortiments un cena.
 
Tāpat tika izstrādāta SPA viesnīcas klienta – eksperta („slēptais viesis”) aptaujas anketa. Tā tika praktiski aprobēta, kad eksperti kā „slēptais viesis” ieradās SPA viesnīcā Pühajärve SPA & Holiday Resort  (Otepää, Valgamaa pilsētā Igaunijā), Hotel Jūrmala SPA (Jūrmalas pilsētā, Latvijā), SPA Vilnius Anykščiai (Anykščiai pilsētā, Lietuvā). Eksperta aptaujas rezultātā tika noteikti, kuri faktori ir svarīgi un kādi šie faktori ir reāli katrā viesnīcā.  Ar anketas palīdzību ir iespējams identificēt faktorus, kuriem ir nepieciešams pievērst īpašu uzmanību, lai saglabātu augstu pakalpojuma kvalitātes līmeni.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"