46.lv
Sestdiena, 2024. g. 18. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ēriks, Inese, Inesis/ Ирина, Яков
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Kārsavas novada pašvaldību uzņem veselīgo pašvaldību tīklā

Фото: karsava.lv
Lai atbalstītu un veicinātu pašvaldību darbību iedzīvotāju veselības veicināšanā, 2013. gadā tika uzsākta Nacionālā veselīgo pašvaldības tīkla veidošana. Piektdien, 9. decembrī, notika  ikgadējā Nacionālā veselīgo pašvaldību tīkla (NVPT)  gada noslēguma  tikšanās, kura norisinājās Rīgā, konferenču centrā Citadele. Noslēguma tikšanās ietvaros tika sveiktas pašvaldības ar iestāšanos NVPT, arī Kārsavas novada pašvaldība tika uzņemta Nacionālajā veselīgo pašvaldību tīklā, informē Kārsavas novada pašvaldības jaunatnes lietu speciāliste Anna Zīmele. 
Kā uzsver Kārsavas novada pašvaldības priekšsēdētāja Ināra Silicka, tad “informāciju par to, ka novads ir pievienojies Nacionālo veselīgo pašvaldību tīklam saņēmām jau šovasar, bet oficiālu Veselības ministrijas apliecinājumu, ka esam  uzņemti veselīgo pašvaldību pulkā saņēmām tikai decembrī. Šobrīd tiek strādāts pie tā, lai novada iedzīvotājiem būtu iespēja piekopt veselīgu dzīvesveidu.”.
 
Jau iepriekš projektu koordinatore Rita Jonikāne vēstīja, ka Centrālai finanšu un līgumu aģentūrai Kārsavas novada pašvaldība iesniedza projektu vērtēšanai “Veselības veicināšanas un slimību  profilakse pasākumi Kārsavas novadā iedzīvotājiem”, lai uzlabotu Kārsavas novada iedzīvotāju dzīves kvalitāti, veicinot veselībai labvēlīgas pārmaiņas vidē un iedzīvotāju veselības paradumos. Darbs pie projekta norisinājās kopā ar Kārsavas novada pašvaldības Sociālā dienesta darbiniekiem. Šobrīd noris projekta izvērtēšanas posms. Projekta ietvaros plānotas vasaras nometnes no sociālā riska ģimenēm, peldēšanas apmācības bērniem, vingrošanas nodarbības pirmsskolas  bērniem stājas problēmu profilaksei un fiziskās aktivitātes veicināšanai, kā arī slimību profilakses pasākumi. Kopā projekta aktivitātēs plānots iesaistīt 2054 mērķgrupas dalībniekus.
 
Nacionālais veselīgo pašvaldību tīkls tiek veidots saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas noteiktajiem principiem. Nacionālā veselīgo pašvaldības tīkls tika izveidots 2013.gadā, un tajā darbojās 25 pašvaldības. Šobrīd Nacionālā veselīgo pašvaldības tīklu veido jau vairāk nekā 100 Latvijas pašvaldību.
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"