46.lv
Piektdiena, 2024. g. 26. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris/ Дмитрий, Артем
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Lūgšanu brokastis pirmoreiz notiks arī Rēzeknē

Фото: rezekne.lv
Pēc tradicionālo kristīgo konfesiju, uzņēmēju un sabiedrības iniciatīvas, Rēzeknes pilsētas dome un pašvaldības aģentūra “Rēzeknes kultūras un tūrisma centrs” pieņēma lēmumu 31. jūlijā Pilsētas svētku ietvaros organizēt labdarības pasākumu “Rēzekniešu Lūgšanu brokastis”.
Lūgšanu brokastis – tas ir labdarības pasākums, kur tiek vākti līdzekļi pilsētai un tās iedzīvotājiem nozīmīgām lietām: palīdzība smagi slima bērna ārstēšanai, dievnama vai kāda cita svarīga objekta būvniecībai, nelaimē nokļuvušas ģimenes atbalstam un t.t. Līdzīgi pasākumi katru gadu notiek vairāk nekā 40 valstīs, to skaitā arī Igaunijā un Lietuvā, kā arī daudzās Latvijas pilsētās. Pasākumā piedalās pašvaldību vadītāji, deputāti, uzņēmumu un iestāžu vadītāji, ārsti, sportisti, uzņēmēji un protams, visu tradicionālo kristīgo konfesiju pārstāvji.
 
Triju zvaigžņu ordeņa kavalieris, biedrības “Latgalieši” pārstāvis Pēteris Keišs atbalstīja šo iniciatīvu Rēzeknē. Viņš uzskata, ka šāds pasākums vēl vairāk saliedēs mūsu pilsētas sabiedrību, lai virzītu gan savas ieceres, gan savāktos līdzekļus kādam tiešām vajadzīgam, labestīgam mērķim.
 
Rēzeknes apriņķa prāvests, Rēzeknes pareizticīgo draudzes virspriesteris Viktors Teplovs atzīmēja, ka Viņa Eminence Augstisvētītais Daugavpils un Rēzeknes bīskaps Aleksandrs pozitīvi novērtēja Lūgšanu brokastu organizēšanas Rēzeknē ideju. Latvijas pareizticīgo baznīca un tās pārstāvji piedalās līdzīgos pasākumos arī citās Latvijas pilsētās. Tas apvieno visdažādākos cilvēkus labestīgiem darbiem.
 
Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs: “Mēs uzskatām Lūgšanu brokastis kā iespēju vēlreiz nodemonstrēt mūsu garīgo tuvību, pārvarot domstarpības, ikdienas rūpes un problēmas. Priecāsimies redzēt šinī pasākumā mūsu pilsētas un novada, kā arī citu Latvijas pašvaldību pārstāvjus.”
 
Šinī pasākumā savāktos līdzekļus plānots izmantot Rēzeknes Jēzus Sirds katedrāles altāra restaurācijai, kā arī sienu glezniecības atjaunošanai Rēzeknes Vissvētās Dievdzemdētājas pareizticīgo baznīcā un Rēzeknes Svētās Trīsvienības evaņģēliski luteriskās baznīcas ērģeļu restaurācijai.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"