46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 18. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Jadviga, Laura/ Платон, Федора
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

RTA viesojās Korejas Republikas misijas vadītājs Latvijā

Фото: rta.lv / Māris Justs
7. novembrī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju (RTA) apmeklēja Korejas Republikas misijas vadītājs Latvijas Republikā, pilnvarotais lietvedis Songdžins Hans (Seong-Jin Han) un misijas vadītāja padomnieks Didzis Stāvausis.
Vizītes laikā viesi tika iepazīstināti ar RTA struktūru, studiju virzieniem un starptautisko sadarbību.
 
Apmeklējot Inženieru fakultātes laboratorijas, Korejas Republikas misijas vadītājs Latvijas Republikā ar īpašu interesi klausījās RTA Fizikālo procesu un lāzertehnoloģiju pētnieciskā centra inženiera Pāvela Cacivkina stāstītajā par akadēmijas mērķtiecīgo studiju un pētniecības darbu mehatronikas, 3D un lāzertehnoloģiju jomā, kā arī atzinīgi novērtēja RTA studentu sasniegumus. Iepazīstinot viesus ar ķīmijas laboratorijām, RTA Inženieru fakultātes dekāne Ērika Teirumnieka sniedza ieskatu RTA sadarbībā ar uzņēmējiem, akcentējot  studentu veiktos pasūtījuma darbus tajos problēmjautājumos, ar kuriem ikdienas darbā saskaras uzņēmēji.
 
Noslēgumā Hans Songdžins atzinīgi novērtēja RTA darbību un pārrunāja iespējamo Korejas Republikas un RTA sadarbību izglītībā, īpaši inženierzinātņu un ICT jomās.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"