46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Daudz laimes, Latvija!

Фото: rezekne.lv
Latvijas simtgades svinības Rēzeknē 18. novembrī sāksies ar dievkalpojumu, turpināsies ar sportiskām un muzikālām aktivitātēm un noslēgsies ar dzimšanas dienas ballīti un svētku koncertu.


Sagaidot Latvijas dzimšanas dienu, 15. novembrī plkst. 11.00 Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā (Atbrīvošanas alejā 81) notiks bibliotekāru atmiņu stāstu diska prezentācija “Simts no mums”. Diskā apkopotas atmiņas, atklājot bibliotekāra ikdienas dzīvi, nozīmīgus un īpašus notikumus no pagājušā gadsimta 40. gadiem līdz mūsdienām. Stāstos atklājas mūsdienu bibliotekāra profesijas daudzpusība, bet pārdomās un sajūtās var iepazīt un salīdzināt bibliotekārā darba procesus dažādos laikos. Diskā lasāma arī bibliotēkas folklora – joki, pārpratumi un anekdotes jeb viss kā dzīvē. Bibliotekāru atmiņas ir dāvinājums Latvijas simtgadē nākamajām bibliotekāru paaudzēm un ikvienam, ļaujot ielūkoties laikmetā, kurā mēs dzīvojām un dzīvojam pašlaik.
 
Savukārt, 16. novembrī plkst. 15.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102) atklāsim Latgales mākslinieku darbu “Rudens 2018” izstādi, kurā šogad dažādu veidu mākslas darbos atklājas Latgales mākslinieku sirdspuksti Latvijai, brīvi interpretējot tēmu “Es Latvijā”, kura sabiedrībā virmo jau vismaz divus pēdējos gadus, meklējot atbildi sevī. Izstādē šogad ar darbiem pieteikušies ap 70 autoru no Latgales un tuvējās apkārtnes ar Latgali sirdī.
 
Tāpat 16. novembrī plkst. 18.00 Rēzeknes teātris “Joriks” (Atbrīvošanas alejā 97) skatītājus iepriecinās ar dzejas un mūzikas kabarē “Veidenbaums. Live”, kas iestudēta režisora Georgija Surkova vadībā un atklāj Eduardu Veidenbaumu pavisam jaunā veidolā.
 
16. novembrī plkst. 19.00 arī Rēzeknes kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3) ikvienam būs iespēja piedzīvot unikālu notikumu – Latvijas simtgadei īpašu dāvanu sagatavojuši ASV latgalieši  – apvienība “Teksasys latgalīši” un Kārsavā dzimusī mūziķe Aija Nagle-Īzāka ierakstījuši albumu “Dvieselis steigys”, kurā apkopotas gan tautasdziesmas, gan pazīstamu Latgales mūziķu – Kristapa Rasima, Jura Ostrovska, Artūra Uškāna, Arņa Slobožaņina, Guntras Kuzminas-Juknas u. c. autoru dziesmas jaunā muzikālā interpretācijā. Aija Nagle-Īzāka jau bērnībā iedvesmojusies no sava vecvectēva, vijoļu meistara Aloiza Nagļa un apguvusi vijoles spēli Kārsavas mūzikas skolā, vēlāk muzikālas prasmes un zināšanas papildinājusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un Nikolaja Rimska Korsakova konservatorijā Krievijā. Aija spēlējusi pirmo vijoli Latvijas Nacionālās operas un baleta simfoniskajā orķestrī, Rietumvirdžīnijas simfoniskajā orķestrī, kā arī bijusi Hjūstonas simfoniskā orķestra koncertmeistare.
 
Latvijas dzimšanas dienas rītā – 18. novembrī plkst. 10.00 – vienosimies lūgšanās par Latviju Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē. Pēc tam plkst. 11.30 pie Rēzeknes Ērgļa aptiekas (Latgales ielā 41) atklāsim atjaunoto piemiņas plāksni rēzeknietim, ievērojamam valstsvīram, Latvijas tautas labklājības ministram (1925–1937), farmaceitam un sabiedriskajam darbiniekam Vladislavam Rubuļam (1887–1937).
 
No plkst. 13.00–15.00 Festivāla parkā (Pils ielā 17) ikviens varēs iesaistīties sportiskās un muzikālās aktivitātēs, tostarp vienoties tradicionālajā skrējienā Latvijai “Ieelpo Rēzekni!” Starts plkst. 14.00 skrējējiem ar laika kontroli, plkst. 14.20 – skrējējiem un nūjotājiem bez laika kontroles, šogad īsāka distance paredzēta arī skrējējiem ar mīļdzīvniekiem “Ķepa 2018”.
 
Vakarā plkst. 16.00 pulcēsimies pie pieminekļa “Latgales kongresam 100” (Atbrīvošanas alejā 61) un dosimies lāpu gājienā līdz Latgales atbrīvošanas piemineklim “Vienoti Latvijai” (Atbrīvošanas alejā 93), kur no paaudzes paaudzē pārmantotās tradīcijas savienosim kopīgā gaismas aplī. Pēc svētku salūta ikvienu ielūdzam uz dzimšanas dienas ballīti, lai kopā priecātos un vēlētu viens otram labus vārdus.
 
Plkst. 19.00 Latgales vēstniecībā GORS (Pils ielā 4) svētku koncerts “Dzimšanas diena”, kurā arī sumināsim šī gada Rēzeknes Goda pilsoni, būs Rēzeknes skolu jauniešu veltījums dzimtajai pilsētai un dzimtenei, jo tieši viņi turpmākajos gados veidos mūsu Latviju.
 
No plkst. 16.00 Atbrīvošanas alejā iemirdzēsies vairāki gaismas objekti, kas tapuši projekta “Brīvības ielu stāsti” ietvaros.
 
Daudz laimes Latvijas 100. dzimšanas dienā!
 
www.46.lv  

Комментарии (0-5/5)
Rita 15.11.2018 10:14
Visas Latvijas pilsētas un pat ciemati izrotāti Latvijas simtgadei. Rēzekne pelēka.....
es 15.11.2018 17:56
Ko var gribēt, ja Rēzekne ir interfrontes rokās, kurai neatkarīga Latvijas valsts ir kā kamols kaklā! Tie nav viņu svētki un domes vadība to arī atklāti parāda.
Ludzas Madara 16.11.2018 11:59
Jā, Jūsu Rēzekne ir tik pelēka gan vasarā, gan rudenī (izņemot skaistās kļavas), gan ziemā, īpaši Ziemassvētkos. Brauciet pie mums ciemos Ludzā,
mēs dosim padomu kā palīdzēt jūsu pilsētai. Visa cieņa Rēzeknei. Madara.
saule 18.11.2018 10:12
Ludzas Madara 16.11.2018 11:59
Jā, Jūsu Rēzekne ir tik pelēka gan vasarā, gan rudenī (izņemot skaistās kļavas), gan ziemā, īpaši Ziemassvētkos. Brauciet pie mums ciemos Ludzā,
mēs dosim padomu kā palīdzēt jūsu pilsētai. Visa cieņa Rēzeknei. Madara.
Ej, nu ej! Ludzā arī nekādas svētku sajūtas! Tikai koncerts TN. Nekādas kopā būšanas, kaut vai kopā svecītes padedzinātu, zupu izvārītu, tautas dziesmas padziedātu. Nekādas izdomas -Tautas nama zālē viens otru paslavēs un diskotēka. Valstij 100 gadu jubileja, bet Ludzā diskačs!!!!! Skabarskais līmenis un totāla kultūras darbinieku nevēlēšanās strādāt.
homelend sumiti 21.06.2022 23:17
Loans For Everyone. Hello, Loan offers at an affordable interest rate of 2 %. Many banks have rejected you. Do you need to finance your debt consolidation? Do you need financing to help your business get back? I provide loans to interested parties at a very reasonable interest rate of 2%. If you are interested (Whats App) number:+917310847059 contact email id : sumitihomelend@gmail.com
Mr. Sumiti
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"