46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

“LATSTAB” – ALTUM atblsta veiksmes stāsts Rēzeknē

Фото: rezekne.lv
“LATSTAB” ir viens no reģionālajiem veiksmes stāstiem, kas ar Attīstības finanšu institūcijas ALTUM atbalstu uzsāka biznesu Latgalē. Rēzeknē bāzētais uzņēmums, kas ražo stabus, uzņēmējdarbības ceļa sākumā saskārās ar dažādiem izaicinājumiem, tomēr, ieguldot neatlaidīgu darbu un piesaistot nepieciešamo finansējumu, šobrīd 95% no saražotās preces eksportē uz Īriju un arīdzan Āfrikas valstīm.
Uzņēmuma vadītājs Staņislavs Ratinskis uzskata, ka liela nozīme, lai uzņēmējs būtu veiksmīgs, ir komunikācija ar visām biznesā iesaistītajām pusēm – tas palīdz piesaistīt papildu investīcijas, izzināt klientu vēlmes, kā arī motivēt savu komandu iekarot arvien jaunas virsotnes arī ārpus valsts robežām. Plašāka informācija par “LATSTAB” pieredzes stāstu ir pieejama ALTUM Youtube kanālā “Drosmes stāsti”.

 
 
Attīstības finanšu institūcija ALTUM biznesa uzsācējiem visā Latvijā šī gada pirmajos deviņos mēnešos uzņēmējdarbības uzsākšanai aizdevumus piešķīrusi vairāk nekā 8,2 miljoni eiro apmērā, kas ir lielākais apjoms pēdējo piecu gadu laikā. Salīdzinot ar 2017. gada deviņiem mēnešiem gan pēc izsniegto aizdevumu kopskaita, gan pēc piešķirtā finansējuma apjoma pieaugums ir 40%.
 
Jauno uzņēmēju aktivitāte, izmantojot valsts atbalsta programmu aizdevumus, pieaugusi teju visos Latvijas reģionos. Lielākais aizdevumu skaita pieaugums šā gada 9 mēnešos fiksēts Zemgalē (+45%), savukārt liels atbalstīto biznesa projektu kopsummas pieaugums ir Vidzemē (+89%), Zemgalē (+69%) un Kurzemē (+60%), kas liecina par lielāka apjoma biznesa ideju īstenošanu. Uzņēmēju aktivitāte, izmantojot valsts atbalstu, pieaugusi arī Latgalē (aizdevumu skaits pieaudzis par 8%), vienlaikus nedaudz samazinoties kopējam piešķirtā finansējuma apjomam, kas liecina, ka jaunie uzņēmēji Latgalē biznesu sāk ar mazāka apjoma projektiem. Pretēja aina ir Rīgas un pierīgas reģionā, kur kopējais piešķirtā finansējuma apjoms audzis par 26%, taču projektu skaits samazinājies par 7%.
 
Kopumā šī gada pirmajos 9 mēnešos ir izsniegti teju 400 aizdevumi uzņēmējiem no tādām nozarēm kā ēdināšana, viesu izmitināšana un dažādi citi pakalpojumi (34%), ražošana (28%), lauksaimniecība, mežsaimniecība un zivsaimniecība (15%), tirdzniecība (12%), būvniecība (9%) un transporta pakalpojumi (2%).
 
Vita Pučka, ALTUM Latgales reģiona vadītāja: “Esam gandarīti, ka Latgalē pieaug aktivitāte – arvien vairāk uzņēmēju izmanto plašās valsts atbalsta programmas, ko īsteno ALTUM. Vēlos iedrošināt uzņēmējus nebaidīties uzsākt vai attīstīt plašāk savus biznesa projektus, jo vairāki reģiona uzņēmēji ir pierādījuši, ka labas idejas kombinācijā ar nepieciešamo finansējumu īstajā brīdī kļūst par dzīvotspējīgu un peļņu nesošu uzņēmumu ar veiksmīgu darbību ne tikai valsts, bet arī plašākā mērogā.”
 
Biznesa uzsācēji aizdevumos var saņemt līdz 150 000 eiro, ar atmaksas termiņu līdz 10 gadiem, nekustamā īpašuma iegādes, būvniecības un renovācijas projektiem – līdz 15 gadiem. Aizdevums līdz 7 tūkstošiem eiro pieejams bez aizņēmēja līdzfinansējuma, virs šīs summas ar 10% līdzfinansējumu. Plašāka informācija par atbalstu biznesa uzsācējiem šeit.
 
Sākot no šā gada augusta klienti pieteikumus valsts atbalsta programmu finansējumam un tam nepieciešamos dokumentus var iesniegt tikai elektroniski. Vienlaikus klientiem ir samazināts arī iesniedzamo dokumentu skaits.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"