46.lv
Piektdiena, 2024. g. 26. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris/ Дмитрий, Артем
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Sakstagala Franča Trasuna muzejam “Kolnasāta” – jauna direktore

Фото: rezeknesnovads.lv
Noslēdzies atklātais konkurss uz vakanto Franča Trasuna muzeja “Kolnasāta” direktora amatu, informē Anna Rancāne. 
Izsludinātajā konkursā bija pieteikušies 10 pretendenti, pieci no tiem netika virzīti uz konkursa otro kārtu pieprasīto dokumentu neatbilstības dēļ. Konkursa komisija, kuras sastāvā bija Sakstagala pagasta pārvaldes vadītāja Olga Muravjova, Rēzeknes novada pašvaldības kultūras nodaļas vadītāja Ināra Pleikšne, Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeja direktore Tekla Bekeša, Latgales Kultūrvēstures muzeja vadītāja Anastasija Strauta un Sakstagala pagasta pārvaldes lietvede Tamāra Tutina izvērtēja atlikušo piecu konkursa dalībnieku iesniegtās pieteikuma anketas, kā arī izstrādātos muzeja “Kolnasāta” darbības attīstības piedāvājumus pieciem gadiem. Pēc intervijas ar katru pretendentu, saskaitot novērtējuma punktus, augstāko novērtējumu ieguva Ilona Akmentiņa. Viņa ir dzimusi un augusi Sakstagalā, pabeigusi Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultāti, strādājusi LU Literatūras institūtā, kur viņas pētnieciskais darbs saistīts ar kultūrvēstures procesiem. Kopā ar ģimeni no Rīgas atgriezusies dzimtajā pusē, audzina trīsgadīgu dēlēnu.
 
Ilonas Akmentiņas izstrādātais muzeja darba attīstības piedāvājums turpmākajiem gadiem pamatā balstīts jau līdz šim izvirzītajā muzeja darbības pamatmērķī – iekārtot un uzturēt dzīvotspējīgu Franča Trasuna muzeja kompleksu, izmantojot vākšanas, glabāšanas, pētīšanas, popularizēšanas un izglītošanas darbu, veicinot Sakstagala pagasta un visa novada kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu, uzturot ciešu komunikāciju ar sabiedrību, it sevišķi vietējiem iedzīvotājiem, plašsaziņas līdzekļiem, tūrisma informācijas centriem un izglītības iestādēm. Viens no pirmajiem jaunās direktores darba virzieniem būs sīka un detalizēta iepazīšanās ar līdzšinējo muzeja darbību, tā krājumiem un ekspozīciju, kura nav atjaunināta kopš muzeja izveidošanas. Muzeja kolektīvu gaida nopietni uzdevumi – iesaistīšanās Latgales apvienošanas kongresa simtgades pasākumos, jo Francis Trasuns bija viens no galvenajiem šī nozīmīgā notikuma iniciatoriem un iedvesmotājiem, kā arī gatavošanās muzeja akreditācijai 2017. gadā.
 
Saskaņā ar Muzeju likuma 11. punktu, jaunās direktores kandidatūra vēl jāapstiprina Muzeju padomē. 
 
Sakstagala pagasta Franča Trasuna muzejs “Kolnasāta” dibināts 1992. gadā, lai saglabātu un popularizētu izcilā Latgales garīdznieka, politiķa, kultūras un sabiedriskā darbinieka Franča Trasuna, viņa dzimtas un laikabiedru, kā arī novada vēsturisko liecību piemiņu. Iepriekšējā muzeja direktore un viena no tā veidotājiem, Valentīna Bruzgule ir devusies pelnītā atpūtā.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"