46.lv
Svētdiena, 2024. g. 19. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Lita, Sibilla, Teika/ Денис, Михаил
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

ASV karavīriem notiek mācības Rēzeknes novadā

Фото: Publicitātes Foto
No 4. līdz 7.augustam Rēzeknes novadā norisināsies mācības “Rušonica 2016”, kurās piedalīsies Zemessardzes 35.nodrošinājuma bataljona paaugstinātas gatavības rota un 34.artilērijas bataljons, kā arī ASV 3. kājnieku divīzijas karavīri no Džordžijas štata, kas Latvijā ieradušies operācijas “Atlantic Resolve” ietvaros, ziņo Daina Ozoliņa AM Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākā referente.
4. un 5.augustā notiks mācību komandvadības vingrinājums, savukārt 6.un 7.augustā – lauka taktiskais vingrinājums, kura laikā karavīri un zemessargi trenēsies veikt aizkavēšanas uzdevumu. 
 
Atgādinām, ka Nacionālo bruņoto spēku vienībās augustā turpināsies intensīvs vasaras mācību cikls. Mācību laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietosies gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lidos militārās lidmašīnas un helikopteri.
 
Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.
 
Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem. Militārās tehnikas kolonnas pavada Militārā policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt. Iespēju robežās operatīvā informācija par tehnikas pārvietošanos ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija.
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-2/2)
lats 08.08.2016 11:06
Vienmēr laipni gaidīti mūs mājas, lai krievalēni no skaudības nosprāgst.
Latgals 09.08.2016 16:25
Visu sho militaaro varzu un to dibenlaiziitaajus uz Jenkiju, nav ko dirst sveshaa zemee un citus kuudiit uz karu, mums vajadziigs miers.
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"