46.lv
Svētdiena, 2024. g. 19. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Lita, Sibilla, Teika/ Денис, Михаил
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

„Rēzeknes satiksme” izrāda jauno autobusu

Фото: no laikraksta "Rēzeknes Vēstnesis" arhīva
30. jūlijā pilsētas dzimšanas dienas svinību laikā uzņēmuma „Rēzeknes Satiksme” darbinieki sagādāja iedzīvotājiem pārsteigumu – tradicionālajā svinīgajā gājienā pa Atbrīvošanas aleju pasažieru pārvadātājuzņēmuma komandu „Rēbusiņš” pavadīja pirmais jaunais autobuss apelsīnu krāsā, informē pašvaldības laikraksts "Rēzeknes Vēstnesis".
 
Šis autobuss ļāva rēzekniešiem pavisam tuvu apskatīt, kā izskatīsies uzņēmuma atjaunotais autoparks. Tajā pašā dienā uzņēmuma teritorijā notika pirmā autobusa prezentācija.
 
Šofera vietu no salona atdala durvis ar lodziņu. Šoferim domātais sēdeklis ir anatomisks. Šofera acu priekšā uzstādīts salona videonovērošanas monitors (četras kameras), tāpat šofera ērtībai novietojot autobusu, transporta līdzeklis aprīkots ar aizmugurējo kameru. Tā kā pilsētas dome uzsākusi „rēzeknieša kartes” ieviešanas projektu (ar šo karti pasažieru grupas, kurām pienākas braukšanas atlaides, varēs apmaksāt braucienu sabiedriskajā transportā), pēcāk katrs autobuss tiks aprīkots ar bezskaidras naudas norēķinu sistēmu.
 
Pasažieru sēdekļi ir ērti, mīksti un noturīgi pret vandāļiem. Māmiņu, cilvēku ar funkcionāliem traucējumiem un vājredzīgo sēdvietām un aprīkojumam ir cita dizaina polsterējums. Tāpat māmiņām ar bērnu ratiņiem un cilvēkiem invalīdu ratiņos paredzēts speciāls fiksators – drošības josta. Attiecīgi arī visiem autobusiem ir zema grīda.
 
Autobusos būs ne tikai galvenais informācijas ekrāns – virs priekšējā stikla, bet arī iesāņus, pie ieejas durvīm uzstādīts vājredzīgiem pasažieriem domātais krāsainais ekrāns.
 
Autobusi aprīkoti ar paaugstinātas jaudas apkures sistēmu, kas pilnībā atbilst mūsu klimatam.
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"