46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Iespēja saņemt 7500 eiro savas īsfilmas veidošanai

Фото: rezekne.lv
Līdz 31. oktobrim jaunie filmu veidotāji no Latvijas aicināti pieteikt savu īsfilmas ideju konkursam un, uzvaras gadījumā izrādīt savu darbu skatītājiem visā Eiropā. Pieci konkursa uzvarētāji katrs saņems 7500 eiro lielu finansējumu un Eiropas vadošo režisoru padomu savas radošās ieceres īstenošanai filmu veidošanas procesā.
Jauno filmu veidotāju konkurss notiek Eiropas Komisijas īstenotās informatīvās kampaņas #EUandME ietvaros. Tā mērķis ir rosināt jauniešus pievērst uzmanību un radošā veidā atklāt ES sniegtās iespējas kādā no piecām tēmām – digitālā vide, mobilitātes iespējas, uzņēmējdarbības iemaņas, ilgtspēja un tiesības.
 
“Katra izdevība strādāt kopā ar jomas profesionāļiem, mācīties no viņiem, paplašināt pasaules skatījumu un izkopt savu stilu, ir iespēja, ko jaunajiem filmu veidotājiem vajadzētu izmantot. Konkurence pasaules kino industrijā ir lielāka nekā jebkad, gan pretendējot uz projekta finansējumu, gan auditorijas uzmanību. Tādēļ #EUandME filmu konkurss ir divtik vērtīgs. Laureātu filmas redzēs plaša Eiropas auditorija un kino eksperti, kas jaunajiem talantiem sniegs atspēriena punktu turpmākajā karjerā,” jauniešus piedalīties konkursā aicina režisore, Lielā Kristapa balvas laureāte Adriana Roze.
 
Jauno filmu veidotāju konkursā piedalīties var jaunieši ar pieredzi video sižetu un kino uzņemšanā, kas ir sasnieguši 18 gadu vecumu un nav vecāki par 35 gadiem. Konkursa žūrijai jāiesniedz īsfilmas idejas apraksts un īss video, kas raksturo jaunieša radošo ieceri. Iesniegtos darbus vērtēs pieci pazīstami Eiropas kino režisori, atlasot 10 finālistus — pa diviem pretendentiem katrā no piecām iepriekš minētajām tēmām. Uzvarētājs tiks noteikts publiskā tiešsaistes balsojumā 2019. gada janvārī.
 
Informācija par konkursu un noteikumi: https://europa.eu/euandme/lv/yfc/
 
Iedvesmai iesakām noskatīties piecas filmas, kuras veidotas īpaši šai kampaņai: https://europa.eu/euandme/lv/
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"