46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā top Fizikālo procesu un lāzertehnoloģiju centrs

Фото: rta.lv
Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija (RTA) turpina mērķtiecīgu RTA Darbības un attīstības stratēģijas 2016.-2023.gadam īstenošanu gan studiju virzienu attīstībā, gan infrastruktūras sakārtošanā, paredzot plānveidīgu pieejamo finanšu resursu ieguldīšanu. Lai nodrošinātu Latgales, Latvijas, Eiropas ekonomikas izaugsmei pieprasīto augsti kvalificēto darba spēku un veicinātu jauno speciālistu iesaisti zinātnē un pētniecībā, tiek modernizētas STEM (science, technology, engineering and mathematics) jomas programmas. Sadarbībā ar partneriem Vācija un Bulgārijā RTA ir kļuvusi atpazīstama lāzertehnoloģiju jomā gan reģionā, gan valstī. Tas ir pamats izaugsmei, tāpēc top jauns Fizikālo procesu un lāzertehnoloģiju centrs RTA.
Jau no šī gada marta RTA īsteno darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.1.1. specifiskā atbalsta mērķa “Palielināt modernizēto STEM, tajā skaitā medicīnas un radošās industrijas, studiju programmu skaitu” projektu “Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas lāzertehnoloģiju, mehatronikas un mašīnbūves studiju programmu modernizācija”, vienošanās par Eiropas Savienības fonda projekta īstenošanu Nr. 8.1.1.0/17/I/011. Projekta sadarbības iestāde ir Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CEFLA).
 
8.1.1.SAM ietvaros projektā tiek modernizētas divas jaunas studiju programmas – akadēmisko maģistra studiju programmu “Lāzertehnoloģijas” (45521), 1.līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu “Mašīnbūve” (41521), kā arī 2.līmeņa profesionālās augstākas izglītības bakalaura studiju programmu “Mehatronika” (42521). Patreiz notiek jaunu iekārtu un aprīkojuma, materiālu, instrumentu iegāde lāzertehnoloģiju jomā, kas tiks izvietotas projekta ietvaros būvējamajā Fizikālo procesu un lāzrtehnoloģiju centra ēkā, un mašīnbūves un metālapstrādes jomā, kas daļēji tiks izvietotas esošajās laboratorijās. Jau ir iegādāti jauni datori, WEB konferenču aprīkojums, datu glabātuves sistēmas. Tas dod iespēju paaugstināt studiju procesa kvalitāti, sasniegt ekselenci pētniecībā un inovācijās. Pilnā sarā rit centra ēkas būvniecība, kas atradīsies RTA studentu pilsētiņas teritorijā starp jau esošajiem korpusiem K1 un K2.
 
Projekta plānotās izmaksas ir 964917,00 EUR.
 
Projekta plānotais īstenošanas ilgums 10 mēneši, no 01.03.2018. līdz 31.12.2018.
 
Projekta vadītāja Ērika Teirumnieka

 
www.46.lv
 

Publicēts: 15.10.2018 
 
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"