46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 06. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Didzis, Gaidis/ Анатолий, Савва, Александра, Юрий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

RTA students Staņislavs Maļkevičs – Latgales Gada aktīvākais jaunietis

Фото: Facebook
Sestdien, 30.janvārī Preiļu novada Kultūras centrā jau otro gadu norisinājās biedrības "Asmu Latgalīts" organizētā Latgales Gada balvas pasniegšanas ceremonija. Tajā par Latgales Gada aktīvāko jaunieti kļuva jaunais uzņēmējs Staņislavs Maļkevičs no Dagdas, informē RTA Sabiedrisko attiecību nodaļas informācijas speciāliste Inga Kaļva.
Staņislavs ir Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) students un Ekonomikas un pārvaldības fakultātē studē uzņēmējdarbību, apgūstot mārketinga jomas nianses. Kā pats stāsta, tad par labu šai fakultātei izvēlējies tāpēc, ka grib attīstīt savu uzņēmējdarbību. Iegūtās zināšanas lieti noder, praktiski darbojoties, jo pagājušā gada maijā jaunietis atvēra savu uzņēmumu "Staisons". Rēzeknes mākslas un dizaina vidusskolā (RMDV) Staņislavs ir absolvējis koka izstrādājumu dizaina kursu, pēc tam, uzsākot studijas RTA, nolēmis izmantot RMDV piedāvāto iespēju un paralēli ir apguvis arī restauratora arodu.
 
Staņislava uzņēmums Dagdā un tās novadā piedāvā izgatavot dažādus suvenīrus, kā arī sniedz restaurācijas pakalpojumus (galvenokārt baznīcām). Kad jautāju, kā Staņislavs juties, uzzinot, ka ir nominēts biedrības "Asmu Latgalīts" rīkotajā pasākumā "Latgales Gada balva 2015" kā Latgales Gada aktīvākais jaunietis, viņš atzīst, ka neesot sākumā tam nemaz ticējis. Kad pasākumā noskaidrojies, ka viņš šajā nominācijā ir uzvarētājs, tad esot bijis patiesi pārsteigts. Jaunietis priecājas, ka ticis novērtēts viņa ieguldījums Latgales kultūrvēsturiskās telpas attīstībā. Te jāuzsver, ka Staņislavs restaurē krucifiksus, veido suvenīrus, kas ir rotāti ar latgaliešu rakstu zīmēm.
 
Jaunais uzņēmējs atklāj, ka ir labi, ja blakus ir cilvēks, kurš atbalsta un palīdz. Viņam ļoti daudz nozīmē draudzenes Sintijas Isajevas, kura RTA studē vadības zinātni, atbalsts. Arī Sintija ir radoša – RMDV ieguvusi apģērbu dizaineres iemaņas, izgatavo dažādus suvenīrus, piedāvā karikatūras, šaržus, modelē tērpus ar latgaliešu rakstu zīmēm. Staņislavs uzskata, ka iegūto balvu ir pelnījis nevis viņš viens, bet gan abi kopā. RTA students uzsver, ka viņam patīk akadēmijā gūtās praktiskās zināšanas, piemēram, kā uzrakstīt biznesa plānu, projektus u.tml. Viņš saka, ka lekcijas, kas balstītas dzīves pieredzē, nevis tikai teorijā, pēc tam ļoti noder turpmākajā dzīvē.
 
Jaunietis atzīst, ka RTA viņu piesaista ar savu mājīgumu, ar to, ka katrs students var saņemt mācībspēku individuālu pieeju. "Haosā ir grūti ko uzsākt, bet te viss ir mierīgi. Visi studenti, kuri te studē, var smelties daudz zināšanu, ko docētāji sniedz, kā arī var aprunāties ar lektoriem par dzīvi – tas viss paliek atmiņā," saka Staņislavs. Latgales Gada aktīvākajam jaunietim jautāju, ko tad viņam nozīmē Latgale. Uz to Staņislavs atbildēja, ka Latgale ir viņa dzimtene, mājas. "Es nevaru sevi iedomāties kaut kur citur. Lielās pilsētas mani nesaista. Rīgā ir pārāk liels haoss. Man vajag dabas tuvumu, ezerus. Esmu kaislīgs makšķernieks," stāsta jaunietis, atklājot, ka nedēļas nogalē vai vismaz reizi mēnesī viņam vajagot pabūt pie dabas un relaksēties; pat ja neviena zivs netiekot noķerta, tā ir iespēja atpūsties un gūt spēkus jaunai nedēļai. Runājot par Staņislava hobijiem, bez makšķerēšanas viņam patīk arī spēlēt hokeju – jau trešo gadu viņš spēlē Rēzeknes novada hokeja komandā "Rezgols".
 
Jāuzsver, ka viens no faktoriem, kāpēc Staņislavs esot uzsācis savu uzņēmējdarbību, esot bijis tas, ka nākotnē viņš varētu piedāvāt darbavietas citiem latgaliešiem – lai jaunieši nebrauktu prom, bet paliktu dzīvot un strādāt tepat. Tāpēc jānovēl, lai uzņēmīgajam un mērķtiecīgajam jaunietim veicas visi iecerētie nākotnes plāni uzņēmējdarbības jomā, kā arī citās dzīves sfērās! Lai veiksmīgais jaunā gada sākums sniedz stimulu radoši un mērķtiecīgi darboties savā izvēlētajā jomā!
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"