46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Radošajā konkursā “Govju parāde” laureāts – RMDV audzēknis

Фото: rezekne.lv
Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas audzēknis Harijs Ločmelis ir ieguvis 2. vietu biedrības “Siera klubs” sadarbībā ar profesionālās izglītības kompetences centru “Ogres tehnikums” rīkotajā radošo darbu konkursā “Govju parāde”. Kopumā konkursā piedalījās 18 mākslas un profesionālo mācību iestāžu audzēkņi no visas Latvijas, iesniedzot 30 darbus.
Sestdien, 8. septembrī Latvijas simtgades pasākumā “Lauki ienāk pilsētā” Rīgā, 11.novembra krastmalā ne vien bija apskatāmi konkursa dalībnieku darbi, bet arī tika sumināti pirmo trīs vietu ieguvēji, viņu vidū arī Harijs.
 
Harijs Ločmelis ir Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Vides dizaina 2. kursa audzēknis, topošais tēlniecības objektu dizaina speciālists. Jaunietis par dalību konkursā stāsta: “Iedvesmu konkursa darbam smēlos vasaras ceļojumā pa Kurzemes piekrasti. Kā pamatideju savam darbam izmantoju teiku par zilo govi. Darba process sagādāja baudu, kas arī atspoguļojās rezultātā”. Harija Ločmeļa skolotājs Gunārs Klaučs lepojas ar audzēkņa sasniegumu: “Harijs ar lielu apņēmību strādāja pie konkursa darba realizācijas. Šī bija ļoti laba iespēja pārbaudīt savus spēkus liela izmēra darbu izgatavošanā, kā arī putu polistirola apstrādē. Esmu pārliecināts, ka šis nav pēdējais liela izmēra augstas kvalitātes darbs Harija izpildījumā”.
 
Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolā Vides dizaina izglītības programmā kā apakšprogramma Dekoratīvā tēlniecība darbojas tikai trešo gadu. “Pateicoties labai un produktīvai gaisotnei mūsu programmā, gan Harija, gan viņa kolēģu radošā izaugsme ir ļoti labi jūtama. Tiek ģenerētas idejas, eksperimentēts ar dažādiem tēlnieciskajiem materiāliem,” norāda RMDV Vides dizaina izglītības programmas vadītājs Gunārs Klaučs.
 
Jāpiebilst, ka konkursa “Govju parāde” mērķis bija veicināt jauniešu mākslinieciskās izpausmes, vienlaikus rosināt viņu interesi un izpēti par govs nozīmīgumu kā vienu no Latvijas piensaimniecības simboliem gan folklorā, gan dzīvē.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"