46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Atklājumi, eksperimenti, pārsteigumi „Zinātnieku naktī” Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā

Фото: pasākuma afiša
28. septembrī plkst. 18.00 Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) 10.reizi notiks „Zinātnieku nakts” pasākums par tēmu „Zinātne veido mūs”. Ar daudzveidīgu un piesātinātu programmu RTA studenti, zinātnieki, pētnieki un mācībspēki priecēs, pārsteigs un iedvesmos gan mazus, gan lielus pasākuma apmeklētājus.
Šogad, jubilejas gadā, īpaši tiek uzrunāti un gaidīti visi interesenti no tuvākām un tālākām vietām, jo Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas pārstāvji gatavo plašu programmu, kurā būs vairāk nekā 30 aktivitātes – lekcijas, demonstrējumi, prezentācijas, konkursi.
 
Desmit gadu laikā „Zinātnieku nakts” pasākumam ir izveidojušās savas tradīcijas – nakts orientēšanās ar „dzīvajiem” kontrolpunktiem, akcija „Mans skolotājs/ skolotāja”, seminārs pedagogiem, Bērnu rotaļu istaba, paraugdemonstrējumi inženierzinātņu laboratorijās, sumo robotu cīņas. Taču būs arī citas nodarbības, kurās RTA mācībspēki kopā ar studentiem stāstīs par jaunatklājumiem. Visi, kuri seko līdzi skaistumam un modei, aicināti apmeklēt nodarbību „Skaistums no ezera dzīlēm”, kurā varēs uzzināt par zilo mālu izmantošanu skaistumkopšanā, bet jaunākās modes tendences RTA „Zinātnieku naktī” tiks demonstrētas modes skatē. Apmeklētājiem, kuri domā par to, kādus produktus lietojam uzturā, visvairāk piemēroti būs eksperimenti laboratorijā „Ķīmija palīdz izprast pasauli”, kuru laikā varēs noteikt C vitamīna daudzumu sulās. Savukārt z/s „Kotiņi” sadarbībā ar skolu jauniešiem meklēs jaunas receptes, lai uzturā izmantotu vērtīgās pērļu grūbas. Konkurss „Dod iespēju „Kotiņu” pērļu grūbām sevi pierādīt!” pulcēs 12 skolēnu komandas, kas prezentēs savu sagatavoto ēdienu žūrijai, kuru vidū būs arī uzņēmuma z/s „Kotiņi” pārstāvji.
 
Interesantas solās būt nodarbības valodu jomā – „Svešvalodu pasaules izzināšana”, „Jaunā latviešu valoda”. Neizpaliks arī latgaliešu valodas popularizēšana – skolotāji uzzinās par grāmatas „Mazais princis” latgalisko tulkojumu, bet jaunākā vecumposma bērni varēs lasīt kopā ar autoriem grāmatu „Meikuleņš īpazeist omotus”. „Zinātnieku naktī” par Latgali un latgaliešiem vairāk varēs skatīties arī dokumentālajā filmā „Latgalīši Pīterpilī”.
 
RTA Tiesību zinātņu virziena pārstāvji vakara gaitā piedāvās pārbaudīt jurista spējas un atbildēs uz jautājumu, vai par juristu tiešām ir jāpiedzimst? Inženierzinātņu laboratorijās varēs vērot, kā notiek printēšana ar polimēru, kā darbojas triecienpretestības iekārta, kā top 3D printeri un droni, kā darbojas elektriskais skrituļdēlis, kā arī mācīties veidot videospēles. Būs radošā darbnīca par to, kā māksla palīdz izprast sevi, fizkultūras stunda, atjautības un radošuma labirints, aizraujoša nodarbība par ekonomiku. Aktīvākie apmeklētāji saņems balvas no „Zinātnieku nakts” atbalstītājiem: SIA „Rēzeknes gaļas kombināts”, SIA „RA Drukātava”, SIA „Rēzeknes slimnīca”, SIA „Žurnāls SANTA”, SIA Izdevniecība „Dienas Žurnāli”, žurnāls „A12”.
 
„Zinātnieku nakts” pasākums – tie ir eksperimenti, izaicinājumi, iedvesma, kustība un prieks. Pilnu pasākuma programmu meklē www.rta.lv. Nepalaid garām, jo zinātnes svētkos allaž ir kāds pārsteigums, un tāds noteikti būs arī šogad Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā.

Pasākuma laikā tiks fotografētus un filmēts. Materiāli tiks izmantoti publicitātes nolūkos.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"