46.lv
Svētdiena, 2024. g. 19. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Lita, Sibilla, Teika/ Денис, Михаил
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Valsts robežsardzes koledžas kinologi novada semināru Gruzijā

Фото: VRK
Saskaņā ar projekta „Gruzijas Republikas Robežpolicijas un Patruļpolicijas kapacitātes stiprināšana kinoloģijas jomā” realizēšanas plānu, septembrī divas Valsts robežsardzes koledžas (VRK) Kinoloģijas dienesta (KD) Kinoloģijas centra amatpersonas – VRK KD Kinoloģijas centra galvenais inspektors kapteinis Atis Ozers un VRK KD Kinoloģijas centra inspektors seržants Jevgēnijs Garkuls atradās komandējumā Gruzijā. Komandējuma mērķis bija novadīt 5 dienu apmācību semināru Gruzijas robežapsardzības iestāžu kinologiem par jautājumiem, kas saistīti ar cilvēka smaržas meklēšanas suņu, narkotisko vielu meklēšanas suņu apmācību un izmantošanu. Seminārā piedalījās 25 Gruzijas Robežpolicijas un Patruļpolicijas pārstāvji, Biruta Rupaine, VRK Kinoloģijas dienesta speciāliste.
 
Semināra gaitā tika izskatītas vairākas kinoloģijas jomas tēmas: suņu atlase dienestam, suņu testēšana, dienesta suņu apmācība pa vecumposmiem (kucēnu apmācība līdz 2,5 mēnešu vecumam, līdz 7 mēnešu vecumam un līdz 11 mēnešu vecumam), dienesta suņu pamatapmācība (patruļsuns).  Gruzijas Robežpolicijas un Patruļpolicijas kinologi tika iepazīstināti arī ar narkotisko vielu meklēšanas specializācijas un sprāgstvielu meklēšanas specializācijas dienesta suņu apmācības īpatnībām. Īpašu uzmanību eksperti veltīja jautājumiem par dienesta suņu apmācību un izmantošanu bīstamu personu meklēšanai un aizturēšanai.

Teorētiskā līmenī apskatīja jautājumus par suņu maņām, refleksiem un instinktiem. Praktiskajās nodarbībās Gruzijas robežapsardzības iestāžu kinologi ar saviem dienesta suņiem izmēģināja vingrinājumus suņa instinktu un maņu attīstīšanai. 

Semināra gaitā eksperti atbildēja uz dažādiem jautājumiem, kas bija aktuāli semināra dalībniekiem, tika nolemts turpināt sadarbību.
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"