46.lv
Svētdiena, 2024. g. 19. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Lita, Sibilla, Teika/ Денис, Михаил
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Lattelecom nākamgad gatavojas paaugstināt cenas

Фото: Publicitātes foto
Ja Saeima apstiprinās valdības atbalstītā solidaritātes nodokļa ieviešanu no nākamā gada, šis lēmums tiks apstrīdēts Satversmes tiesā, ikā arī tiks apsvērtas iespējas smazināt darbinieku skaitu vai arī paaugstināt pakalpojuma cenas, intervijā laikrakstam «Bizness un Baltija» sacīja valstij piedoršās SIA «Lattelecom» vadītājs Juris Gulbis.
Pēc Gulbja vārdiem, šis nodoklis būtu muļķīgs lēmums, tas nepildītu Finanšu ministrijas izvirzītos mērķus, turklāt ieviešot šo nodokli uzņēmumam būs papildus izdevumi viena miljona eiro apmērā.
 
”Nākošgad, lai sasniegu akcionāru nosprausto uzņēmuma peļņu, tai skaitā arī valdības, nāksies vai nu atlaist darbiniekus, vai arī palielināt pakalpojuma cenas, vai arī pieprasīt no akcionāriem- pārskatīt uzņēmuma nospraustos mērķus.”- uzsvēra Gulbis.
 
Gulbis uzsvēra, ka solidaritātes nodoklis ir klajas nekompetences un nekonsekvences spilgta ilustrācija un to nevar saukt citādi kā par kaitniecisku ideju. 
 
Solidaritātes nodokli plānots piemērot darba ņēmēju atalgojuma daļai, kura pārsniegs vairāk kā 4000 eiro mēnesī. Atalgojuma daļai, kas pārsniegs 4000 eiro, piemēros tādu pašu likmi kā vispārējā valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu gadījumā - 34,09%.
 
Atbilstoši  2014.gada datiem, tad no 800 000  Latvijā strādājošo, jaunais nodoklis skaršot aptuveni 4700 darbspējas vecuma cilvēkus, kuru atalgojums pārsniedz 4000 eiro.
 
Atgādināsim, ka tas nav pirmais uzņēmuma pakalpojuma cenu paaugstināšanas gadījums, paaugstinot gan interaktīvās televīzijas, gan Interneta sniegšanas pakalpojumus vairākas reizes. 
 
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
Zane 23.09.2015 13:27
Atslēgties un punks!
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"